Lyžař aneb "Apalucha 2012"
Potřebné ingredience
Na korpus: 5vajíček, 150g cukru, 150g hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 25g kakaa. recept na korpus používám na všechny své dorty. Osvědčil se mi. V původním bylo uvedeno pouze lžička KPDP, ale já jsem začala dávat celý a myslím, že to vůbec není na závadu. Korpus více vyběhne a já mohu dort potřebně rozřezávat. Pokud potřebuji světlý, nedám kakao. KRÉM: máslo, 3 - 4 lžíce cukru moučka, hustá krupicová kaše - vařím z půl litru mléka, ( pokud je dort pouze pro dospělé, místo tresti přidávám do krému trochu rumu ) pár kapek rumové tresti. Jinak dělám různé obměny krému: někdy přidám jedno kondenzované zkaramelizované salko( pak je třeba přidat trochu másla více, asi 1,5 kostky ) , jindy místo kaše zahušťuji pudingem.
Postup přípravy
Vyšleháme sníh z 5bílků, do sněhu zašlehat 150g cukru a lehce vmíchat 5 žloudků. 150g mouky smíchat s KPDPa směs přidat do sněhové formy. Zvolna upéci při 180 ve vymazané a hr.…
Můj druhý potahovaný dort
Postup přípravy
Dort pro mé chlapečky k prvním narozeninám.
Prvotní myšlenka dortu byla zcela odlišná. S potahem jsem však začala až v pozdních nočních hodinách a tak nastala změna plánu.…
Můj první potahovaný dort
Postup přípravy
Rozhodla jsem se kamarádovi udělat k třicetinám potahovaný dort. Můj první. Musím říct, že jsem nabrala mnoho odvahy a pustila se do toho. A výsledek vidíte. Sice bych pro příště…