Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Auto Subaru

Auto Subaru

Potřebné ingredience

Marcipán:400g pol.suš.mléka,400g cukr moučka,6lžic oleje,6lžic pšenič.sirupu,asi 50ml vody,aroma.Dělala jsem ještě jednou tolik,dort měl skoro 5kg,tak bylo potřeba hodně:-)),barviva.Tm. modré barvy,jakou má původně toto auto jsem prostě nevykouzlila. Piškot:500g pol.mouky,asi 300g cukru(já sladím piškot vždy méně),2xkypř.pr.,10vajec,8lžic vody,12lžic oleje.Na obarvení poloviny těsta ještě pak kakao Punčovina,pařížská šlehačka,banány,šlehačka,marmeláda

Postup přípravy

Moje první auto.
Hódně jsem kvůli tomuhle nespala,a chtěla se z toho vyvlíknout.-)).Byla jsem k tomuhle dortíku donucena.Byl na závody s tímhle autem,tak jsem byla z toho…

Zobrazit více...
DORTY
Marcipánový velikonoční dort

Marcipánový velikonoční dort

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky,3 vejce,1 hrnek cukru moučka,1 hrnek vlažné vody,3 lžíce kakaa,3 lžíce oleje,1 kypřící prášek,rum podle chuti.Karamelová nápln:1 salko,200g másla.Na marcipán:300g cukru moučky,80g másla,80g sušeného mléka,1 bílek,pár kapek mandlové tresti-tolik,aby marcipán hezky voněl .

Postup přípravy

1.Vejce rozdělíme na bílky a žloutky,z bílků ušleháme tuhý sníh,žloutky spolu s cukrem utřeme do pěny a smícháme se sněhem. Přidáme ostatní ingredience,vyšleháme a nalijeme do…

Zobrazit více...
DORTY
Medovník

Medovník

Potřebné ingredience

Modovník od Diny z Baby café( klarcinblog.cz), ta ho má tuším že od Lulu Opravdu vynikající, není vůbec přeslazený, všem můžu jen doporučit.

Postup přípravy

tady je recept
http://www.klarcinblog.cz/2008/12/17/medovnik-od-lulu/

Zobrazit více...
DORTY
Popelník

Popelník

Potřebné ingredience

mramorový korpus od Dáši (onasi), pudinkovo-máslový krém, potaženo WI,

Postup přípravy

Dort (průměr 15cm, takže pidi), byl pro mého tatínka k narozeninám. Je silný kuřák a navíc má rád takovéhle "ztřeštěnosti", takže jsem se nebála, že bych ho nějak urazila.…

Zobrazit více...
DORTY
ořechový dort

ořechový dort

Potřebné ingredience

4 vejce,150g pískového cukru,5 lžic studené vody,100g strouhaných ořechu- lžíci dáme stranou na posypání,100g polohrubé mouky,pul lžičky prášku do pečiva,1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Cukr utřeme se žloutky do pěny.Potom za stálého tření přidáme po lžičkách studenou vodu.Mouku promícháme s vanilkovým cukrem,strouhanými ořechy a práškem do pečiva a přidáme k…

Zobrazit více...
DORTY
Fantastický, jednoduchý a relativně rychlý medovník..  - dlouho nevydrží :-)...slovo relativně rychlý berte s rezervou :-D :-D

Fantastický, jednoduchý a relativně rychlý medovník.. …

Potřebné ingredience

TĚSTO: 1 hera, 3 vejce, 300g cukru, 3PL medu, 1ČL jedlé sody, 400g hladké mouky KRÉM: 1 salko, 300g másla

Postup přípravy

TĚSTO:
Ve vodní ( parní :-) ) lázni (velký hrnec s vodou na sporáku a v něm plechová nádoba) necháme uplně rozpustit heru...nádoba ve které je hera by neměla být ponořená…

Zobrazit více...
DORTY
můj první dort

můj první dort

Potřebné ingredience

KORPUS :od paní Markéty (ID 158499), a mě bohužel lehl :-)\r\nKRÉM: taky od paní Markéty a ten je naprosto úžasný!\r\na hmota na potáhnutí z Marshmallow:1 balíček bonbónu Haribo -šmoulové\r\n2 PL oleje, 1 PL citrónové šťávy, 1PL vody,4 kostičky bílé čokolády,\r\n3 PL smetany do kávy nebo sušeného mléka,moučkový cukr , mandlová trest.\r\nKRAVIČKY JSOU KUPOVANÉ

Postup přípravy

bonbóny dáme do olejem vymaštěné misky a dáme je na cca 30vteřin povolit do mikrovlnky ,pak dáme ostatní ingredience a mícháme příborovým nožem tak dlouho dokud to jde a pak dál…

Zobrazit více...
DORTY
BLESK-MC QUEEN

BLESK-MC QUEEN

Potřebné ingredience

Mramor korpus,milena krém + jahodový krém,marmeláda,ovoce,marcipánová hmota

Postup přípravy

viz fotopostup..hlavně děkuji Martince (Lupitce) za její bezva postup...

Zobrazit více...
DORTY
Na výročí svatby-první pokus s želatinovou potahovkou

Na výročí svatby-první pokus s želatinovou potahovkou

Potřebné ingredience

Korpus mramorový,ale jen světlý,tiramisu krém,ananas,ananasová šťáva na polití korpusů,želatinová potahovací hmota,ozdoby falešný marcipán od Marcelky.Dortík dělaný manžílkovi k včerejšímu 12-letému výročí svatby.Byly na něm tři premiéry:-).Za prvé jsem si hrozně chtěla vyzkoušet želatinovou potahovou hmotu a jsem nadšená.Je nádherně sněhově bílá,super se s ní pracuje i chuťově je dobrá.Dělalo se mi s ní lépe,než s hmotou z pěnových bonbónů.Za druhé jsem si vyzkoušela silikonové formovače a odlévací formu na srdíčka,kterou jsem si konečně pořídila a do třetice jsem poprvé barvila gelovkou od Wiltonu a je to super a rozdíl oproti potravinářských barviček v sáčku.Byla jsem opravdu překvapena,jak málo barvy stačí k obarvení hmoty.

Postup přípravy

ŽELATINOVÁ POTAHOVACÍ HMOTA-receptík mám z jiného serveru,tak doufám,že nebude vadit,že recept tady uvedu.Budeme potřebovat 15ml glycerinu(1 lžíce)-koupíte v lékárně nebo např.u…

Zobrazit více...
DORTY
MARGOT-smetanový dortík

MARGOT-smetanový dortík

Potřebné ingredience

KORPUS : 4 vejce,15 dkg cukr krupice,15 dkg polohr.mouka,2 lžíce kakaa,na promazání korpusu Nutella- nebo nugeta.Dortový ráfek o průměru cca22cm. NÁPLŇ : 3 smetany na šlehání 33% tuku,2 čokolády Margot (ty větší-ne tyčinky),2 želatinové ztužovače dr.Oetker,1 vanilkový cukr. NA DOZDOBENÍ :1 smetana na šlehání 33%+ ztužovač do šlehačky (smetafix)

Postup přípravy

Korpus : z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme cukr,žloutky.Nakonec pomalu zašleháme polohr.mouku a kakao.Pečem v dortovém ráfku či formě při 170 st asi 10 minut.Korpus necháme…

Zobrazit více...

Kategorie