KALKULAČKA
Potřebné ingredience
KORPUS (OD DÁŠI) 500g hladké mouky, 2prášek do pečiva (necelý), 8vejce, 480g cukru moučka, 300ml oleje, 200ml vroucí vody, ********************************* MLÉČNÁ HMOTA )OD ARIELLL) 20dkg sušeného polptučného mléka,20dkg moučkového cukru,3-4 žlíceoleje,3-4 žlíce pšeničného sirupu...já dávám med 3 žlíce,trochu teplé vody 30-50 ml. aroma, solamil na poprášení. Já dělám hmotu z dojité dávky. Na dort ze 4 vajec stačí z 20dkg. ********************************* KRÉM KRÉM NASTAVOVANÝ KAŠÍ(OD ARIELLL) (na čtvrt litru mléka, dvě vrchovaté lžíce polohrubé mouky, mouku rozdělat do mléka přes sítko, aby se neudělaly hrudky. Uvařit kaši, ještě do horké přidat dva vanilkové cukry a 50g Omegy. Rozmíchat, přikrýt igelitem, aby se zabránilo vzniku škraloupu a nechat vychladnout. Poté vyšlehat 1 máslo s cukrem dle chuti a přidat kaši. Vše by mělo mít stejnou teplotu) ********************************* Dáši děkuji za korpus :-) Ariell děkuji za mléčnou hmotu a krém :-)
Postup přípravy
*
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 240g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 240g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku…
Orchidej ve fialovém ...
Potřebné ingredience
ořechový korpus,čokoládový krém,meruňková marmeláda,potah formix,orchidejky WI, váha 2 kg
První barvení a potahování pravým marcipánem - hokus…
Potřebné ingredience
Korpus čokoládový. Nápň šlehačkovo-tvarohová. Povrch potřený nutelou. Potaženo pravým marcipánem. Barvení šlo velice rychle, čekala jsem, že se s tím budu mořit mnohem déle. Práce s marcipánem byla taky celkem dobrá. Dortík byl pro malého do školky k 6. narozeninám. Na fotkách vyniklo to, jak je upatlaný :-(.
Madagaskar 2
Potřebné ingredience
světlý piškot, vanilkový krém, ananas a mandarinky\\r\\nvšechny figurky salkový marcipán, potah formix s WI
Čokoládový dortík s pejsky + postup na narcisky
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, 2x šlehačka, 2x pařížská šlehačka, čokoláda na vaření, folie na chockotransfer, WI na kytičky a pejsky
Postup přípravy
Poprvé jsem si zkusila práci s folií na čokotransfer - musela jsem pak hodně maskovat :-), narcisky jsou dělány ze zimní deprese :-). Vkládám i velmi jednoduchý postup jak na ně,…
Srdce se střevíčkem
Postup přípravy
Pro malou 4-letou slečnu. Zadání bylo srdce do růžova a na zdobení jsem měla volnou ruku.
DORT ,,LUCY,,
Potřebné ingredience
KORPUS: 5 VAJEC, 200g CUKRU, 1 dcl OLEJE, 1 dcl VLAŽNÉ VODY, 200g POLOHRUBÉ MOUKY, 1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 50 g STROUHANÝCH OŘECHŮ (KOKOSU, NEBO 2 LŽÍCE KAKAA...). KRÉM: 1/2 l MLÉKA, 2 VANILKOVÉ PUDINKY, 2 MÁSLA, 200 g CUKRU (já dávám dle chuti), 2 ŽLOUTKY, 1 VANILKOVÝ CUKR, RUM
Postup přípravy
KORPUS:
Vejce + cukr + olej vyšleháme (já dávám celá vejce), potom přidáme vlažnou vodu, mouku, opět vyšleháme a
nakonec vmícháme prášek do pečiva a ořechy. Pečeme na…