Výzdoba dortu AC DC
Potřebné ingredience
Mléčný marcipán, pevné nervy, potravinářské barviva
Rychlý čokoládový dort
Potřebné ingredience
pařížský krém z jahodové čokolády čokoládový korpus čokoládová poleva
Tvarohový ovocný dort
Potřebné ingredience
Ovoce - jahody, borůvky\r\nTvaroh\r\nKysaná smetana\r\nCukr vanilkový\r\nKorpus + tekuté potravinářské barvy\r\nTyčinky vanilkové a kakaové, ovoce na zdobení, želatina
Postup přípravy
Viz postup u předešlých dortů\r\nBarvení korpusu - rozdělíte si těsto do 4 nádob (chcete-li více barev, klidně do více), přimícháte barvy a postupně vlíváte do sebe.
Dort baskytara
Potřebné ingredience
Marcipán korpus (bábovka olejovka) krém tělo - kysaná smetana+tvaroh+jahody krém krk - pařížský krém marmeláda na pomaz korpusů před nanesením krémů šablona z papíru párátka na připevnění některých dílů nitě na struny kupa trpělivosti :-)
Postup přípravy
Upekla jsem 3x korpus na plechu (ze 4.vajec) a připravila si šablonu z papíru (překreslila jsem si ji z počítače podle vybrané kytary) a podle ní vyřízla vždy 2 stejné korpusy …
Dort s čokoládou, marcipánem a pařížským krémem
Potřebné ingredience
Mramorový korpus Marmeláda Pařížský krém Marcipán Čokoláda
Postup přípravy
Mramorový korpus (v mých prvních receptech na dorty, případně dodám), 2x prokrojím, naplním pařížským čokoládovým krémem a zdobím nahoře plátem marcipánu, do kterého vytlačím přes…
Rychlý dort
Potřebné ingredience
Mramorový korpus (bábovka olejovka) Krém - kysaná smetana, tvaroh, banán Krém pod marcipán -máslový čokoládový krém Potah - pravý marcipán Růže + lístky - mléčný marcipán
Postup přípravy
Korpus ze 3 vajec, jednou proříznutý, krém, pak pomazat máslovým krémem a nechat pořádně ztuhnout v lednici.
Dort pařez pro myslivce
Potřebné ingredience
Mramorový korpus (bábovka olejovka), krém uvnitř kysaná smetana, tvaroh, vanilkový cukr, čerstvé ovoce (jahody, banán) Nahoře pomazáno opět máslovým krémem, čokoláda normálně v sáčku (ta, která se i se sáčkem vloží do horké vody a tak se rozpouští), hříbky, nápis a lístky z domácího mléčného marcipánu, jedlá fotografie Kořeny z punčoviny (zbytek korpusu, máslový krém, marmeláda, rum)
Postup přípravy
Upekla jsem si mramorový korpus, uřízla horní část. Těsto na korpus byl dělán z 6ti vajec, těsto, které nadbylo, jsem upekla ještě v menší formě. Uřízlou horní část korpusu a část…
Ovocný dort
Potřebné ingredience
Dětské piškoty, cukrářské piškoty, kysaná smetana, tvaroh, jahody, kiwi, banán, hroznové víno, želatina v plátcích
Postup přípravy
Cukrářské piškoty jsem k formě na dort přilepila marmeládou zhruba ve stejné výšce tak, abych toto místo pak mohla překrýt stužkou.
Pak jsem dole uložila dětské piškoty, na ně…
Dort věž a vlasy Lociky (Na vlásku)
Potřebné ingredience
Pro dcerku ke 4.narozeninám Mramorový korpus (bábovka olejovka), krém uvnitř - kysaná smetana, tvaroh, čerstvé ovoce (jahody, banán), krém pod marcipánem máslový, marcipán kupovaný, pravý marcipán (není to ono, mléčný je lepší a lépe se s ním pracuje), gelové barvy
Postup přípravy
Postupy u mých předešlých dortů
Na věž použita vytlačovací podložka, spodní část dort, věžička čistě jen marcipán, vlasy dělány přes lis na česnek.
Nápis je na…
Dort Hallo Kitty
Potřebné ingredience
Opět moje klasika - mramorový korpus (recept bábovka olejovka), krém uvnitř z kysané smetany, tvarohu, vanilkového cukru a čerstvého ovoce (banán, jahoda), pod marcipánem máslový krém jako mantinel, domácí mléčný marcipán.
Postup přípravy
Postupy najdete u mých předešlých dortů..
Hallo Kitty jsem si překreslila podle předlohy z internetu a pak vytvořila šablonu, podle které jsem vyřízla marcipán.