(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dort pařez pro myslivce
Potřebné ingredience
Mramorový korpus (bábovka olejovka), krém uvnitř kysaná smetana, tvaroh, vanilkový cukr, čerstvé ovoce (jahody, banán) Nahoře pomazáno opět máslovým krémem, čokoláda normálně v sáčku (ta, která se i se sáčkem vloží do horké vody a tak se rozpouští), hříbky, nápis a lístky z domácího mléčného marcipánu, jedlá fotografie Kořeny z punčoviny (zbytek korpusu, máslový krém, marmeláda, rum)
Postup přípravy
Upekla jsem si mramorový korpus, uřízla horní část. Těsto na korpus byl dělán z 6ti vajec, těsto, které nadbylo, jsem upekla ještě v menší formě. Uřízlou horní část korpusu a část korpusu z malé formy (forma ve tvaru malé bábovky) jsem rozdrolila, smíchala s krémem, marmeládou a rumem tak, aby mi vznikla hmota, která není příliš měkká a zároveň se nedrolí.
Korpus jsem 2x prořízla, naplnila tvarohovým krémem a dala ztuhnout do lednice, poté jsem dala 3 kousky "minibábovky" okolo základního korpusu a dotvarovala punčovinou a po dalším ztuhnutí v lednici pomazala vše máslovým krémem a nalepila čokoládu.
Čokoládové lupínky jsem tvořila tak, že jsem si krém nalila na potravinářskou folii a při mírném zchladnutí vytvarovala vidličkou a nechala pomalu chladnout na kuchyňské lince.
Korpus jsem 2x prořízla, naplnila tvarohovým krémem a dala ztuhnout do lednice, poté jsem dala 3 kousky "minibábovky" okolo základního korpusu a dotvarovala punčovinou a po dalším ztuhnutí v lednici pomazala vše máslovým krémem a nalepila čokoládu.
Čokoládové lupínky jsem tvořila tak, že jsem si krém nalila na potravinářskou folii a při mírném zchladnutí vytvarovala vidličkou a nechala pomalu chladnout na kuchyňské lince.
základní korpus s punčovinou
čokoládové "lupínky"
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
HHaannuullee
(upraveno)
14. 4. 2012, 7:55