Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dort pařez pro myslivce

0.0
Dort pařez pro myslivce

Potřebné ingredience

Mramorový korpus (bábovka olejovka), krém uvnitř kysaná smetana, tvaroh, vanilkový cukr, čerstvé ovoce (jahody, banán) Nahoře pomazáno opět máslovým krémem, čokoláda normálně v sáčku (ta, která se i se sáčkem vloží do horké vody a tak se rozpouští), hříbky, nápis a lístky z domácího mléčného marcipánu, jedlá fotografie Kořeny z punčoviny (zbytek korpusu, máslový krém, marmeláda, rum)

Postup přípravy

Upekla jsem si mramorový korpus, uřízla horní část. Těsto na korpus byl dělán z 6ti vajec, těsto, které nadbylo, jsem upekla ještě v menší formě. Uřízlou horní část korpusu a část korpusu z malé formy (forma ve tvaru malé bábovky) jsem rozdrolila, smíchala s krémem, marmeládou a rumem tak, aby mi vznikla hmota, která není příliš měkká a zároveň se nedrolí.

Korpus jsem 2x prořízla, naplnila tvarohovým krémem a dala ztuhnout do lednice, poté jsem dala 3 kousky "minibábovky" okolo základního korpusu a dotvarovala punčovinou a po dalším ztuhnutí v lednici pomazala vše máslovým krémem a nalepila čokoládu.

Čokoládové lupínky jsem tvořila tak, že jsem si krém nalila na potravinářskou folii a při mírném zchladnutí vytvarovala vidličkou a nechala pomalu chladnout na kuchyňské lince.

základní korpus s punčovinou

čokoládové "lupínky"

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

HHaannuullee 14. 4. 2012, 7:55
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie