(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dort baskytara
Potřebné ingredience
Marcipán korpus (bábovka olejovka) krém tělo - kysaná smetana+tvaroh+jahody krém krk - pařížský krém marmeláda na pomaz korpusů před nanesením krémů šablona z papíru párátka na připevnění některých dílů nitě na struny kupa trpělivosti :-)
Postup přípravy
Upekla jsem 3x korpus na plechu (ze 4.vajec) a připravila si šablonu z papíru (překreslila jsem si ji z počítače podle vybrané kytary) a podle ní vyřízla vždy 2 stejné korpusy (jinak by byla kytara příliš vysoká), promázla marmeládou a na to krém, spojila a dala díly pořádně vychladit. Kytara byla na dvě části - tělo a krk, dohromady by mi to do ledničky nevlezlo. Pak jsem potáhla každý díl zvlášť a až v den předávání dortu jsem tyto díly spojila "hmatníkem", přidala struny - protáhla jsem jehlou část dole a zauzlovala, nahoře jsem napnula na knoflících z marcipánu, které jsem kvůli tomuto připevnila do kytary párátkem. Byl to takový hrubší provázek, takže jsem ho dole rozmotala a protáhla jen jednu nit a celý jsem nabarvila stříbrnou potravinářskou barvou.
.
náplň tvarohovo smetanová s jahodama
náplň - pařížský krém
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcelau
(upraveno)
7. 6. 2012, 16:49
nááádhera
ivana.king
(upraveno)
7. 6. 2012, 8:39
moooooc krásná!!!
HHaannuullee
(upraveno)
7. 6. 2012, 8:38
Zuzikk
(upraveno)
7. 6. 2012, 8:11
Hooodně promakaný kusanec!!!