Punčák do dortové formy (pr. 26cm)
Potřebné ingredience
Dva piškoty. Každý ze: 140g cukru krupice, 140g polohrubé mouky, 4 vejce, sůl Cukrový rozvar: 400ml vody, 500g cukru krupice Potravinářské barvivo (gelové nebo práškové), punč, rum - dle chuti (ale dost), punčové aroma, kyselá marmeláda, fondánová poleva (nebo bílková), čokoláda
Postup přípravy
Upečeme 2 piškoty v dortové formě (bílky + sůl + cukr + žloutky + mouka). Necháme vychladnout, poté jeden rozkrojíme podélně, pokapeme rumem a potřeme marmeládou. Druhý nakrájíme…
Žloutkový krém na dorty a řezy
Potřebné ingredience
180g cukru, 1 VC (nebo vanilka), 300ml mléka, 6 žloutků, 6 lžic hladké mouky, 250g másla, rum podle chuti
Postup přípravy
Polovinu mléka s cukrem přivedeme k varu, přilijeme zbytek mléka, ve kterém jsme rozmíchali žloutky a mouku. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a postupně…
Marcipánové kloboučky
Potřebné ingredience
tmavý korpus, máslovo-pudinkový krém, falešný marcipán, cukrové perličky
Postup přípravy
Korpus na plech, vykrojit kolečka, slepit je po dvou krémem k sobě, potřít krémem, nechat zatuhnout a potáhnout marcipánem.
Prsa a zbytkový klobouček
Potřebné ingredience
mramorový korpus podle Dáši, čokoládový krém nastavovaný kaší, 1 plechovka mandarinek, falešný marcipán, marmeláda, gelové barvy, cukorvé perličky