(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Žloutkový krém na dorty a řezy
Potřebné ingredience
180g cukru, 1 VC (nebo vanilka), 300ml mléka, 6 žloutků, 6 lžic hladké mouky, 250g másla, rum podle chuti
Postup přípravy
Polovinu mléka s cukrem přivedeme k varu, přilijeme zbytek mléka, ve kterém jsme rozmíchali žloutky a mouku. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a postupně zašleháme žloutkovou hmotu a přidáme rum.
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jitkaad
(upraveno)
8. 3. 2014, 11:25
Naprosto vynikající krém, jednoduchý a moc dobrý, díky za recept, dělala jsem bebe kremeše
blanuse
(upraveno)
31. 5. 2012, 14:43
CibaK
(upraveno)
31. 5. 2012, 11:34
vypadá dobře
lomačka
(upraveno)
30. 5. 2012, 17:50
Co to ? VC???
Lomča
(upraveno)
30. 5. 2012, 17:55
@lomačka
vanilkový cukr