Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Vínové kuře s houbama

Vínové kuře s houbama

Potřebné ingredience

500 g kuřecích dílů, 1 cibule, 400 g hub, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, sůl, bílý pepř, 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody), 50 ml bílého vína, kousek másla na vymazání hrnce, na dokončení omáčky 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml smetany

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- houby pokrájet na plátky
- česnek pokrájet na drobné kostičky nebo prolisovat
- petrželku pokrájet

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ...), 1 lžíce mouky (špaldové, pohankové ...), ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky granulovaného česneku, sůl, pepř (černý nebo barevný), 2 různobarevné kapie (žlutá, oranžová, červená, zelená ...), 2 rajčata (nebo cca 5 třešňových), 1 mrkev, 1 cibule, brambory, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- papriky pokrájet na proužky
- rajčata pokrájet na osminky (nebo půlky)
- mrkev pokrájet na proužky
- cibuli pokrájet na kolečka
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

Potřebné ingredience

250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Inspirace ze stránek Prostřeno.


Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.

K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zapečený sendvič k snídani

Zapečený sendvič k snídani

Potřebné ingredience

4 tortily nebo pita chleby (velikost odpovídající průměru hrnce), 3 vejce, uzenina (šunka, salám, klobása...), 100 g tvrdého sýra, zelenina (rajčata, papriky, žampiony, cibule...), lahůdková cibulka, sůl, pepř, máslo na vymazání hrnce + několik hoblinek na povrch

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu nakrájet na kolečka nebo proužky
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- uzeninu pokrájet na plátky
- sýr nastrouhat na hrubo

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ostravské závitky

Ostravské závitky

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g kysaného nebo sterilovaného zelí, ostravská klobása, 2 cibule, pepř, sůl, 100 ml piva (nejlépe černého), 100 ml vody, něco na zahuštění (jíška, hraška, škrob...)

Postup přípravy

Připravit si suroviny:
- z masa nakrojit plátky a rozklepat je
- cibuli pokrájet na kostičky
- klobásu pokrájet na kolečka
- zelí trochu vymačkat

Maso osolit a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře se zeleninovou rýží

Kuře se zeleninovou rýží

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehna (nejlépe vrchní díly), 1 hrnek rýže (jasmínová, basmati), 2 hrnky mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice...), 1 lžíce sušené cibule (nebo orestované), 1 hrnek silného kuřecího vývaru (nebo 1 kostka bujonu + voda), koření na kuře (BBQ, grilovací koření... - sůl, paprika, sušená cibule, česnek, kurkuma, rýžový koncentrát...), kousek másla na vymazání hrnce

Postup přípravy

Hrnec vymazat máslem.
Do hrnce nasypat rýži (dávám předem přes noc namočenou a pak propláchnutou) + zeleninu + cibuli, zalít vývarem a promíchat.
Na rýži rozložit maso a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…

Zobrazit více...

Kategorie