Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebné ingredience

500 g mletého vepřového masa, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (Ementál, Gouda...), 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, petrželka, bílý pepř, sůl, strouhanka (nejlépe Panko strouhanka), máslo

Postup přípravy

V míse smíchat maso + sýr + vejce + mouku + pepř + sůl + pokrájenou petrželku (v případě potřeby dohustit strouhankou).

Z hmoty vytvarovat několik bochánků (7 po cca 100 g)…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 5 strouž­ků česneku, 1 vejce, 1 šalotka, trocha smetany nebo mléka, sůl, pepř,sladká paprika, několik plátků slaniny na vyložení hrnce, 5-6 vajec uvařených natvrdo, strouhanka (nejlépe Panko)

Postup přípravy

Maso + vejce + šalotka, pokrájená na drobno + prolisovaný česnek + pepř + sůl + paprika + smetana - vypracovat směs.

Masovou směs rozdělit na 5-6 dílů.
Z každého dílu v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky s paprikou a koriandrem

Hovězí kostky s paprikou a koriandrem

Potřebné ingredience

400 g hovězího masa, 1 červená cibule, 1 velká červená kapie, 4 stroužky česneku, čerstvé bylinky (koriandr a bazalka), sůl, pepř, 1 lžíce medu, 1 lžíce Worcestrové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

Na dno hrnce dát pokrájenou červenou cibuli.
Na cibuli rozložit hovězí maso pokrájené na kostky (lehce osolit a opepřit), na maso na proužky nakrájenou červenou kapii, na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí s chřestem

Kuřecí s chřestem

Potřebné ingredience

kuřecí maso (nejlépe stehenní řízky), chřest, strouhaný tvrdý sýr, sladká smetana, máslo, bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Oloupat chřest a rozdělit zhruba na třetiny, kuřecí maso osolit a opepřit.

Hrnec lehce vymazat máslem a na dno nasypat nejsilnější (tedy spodní) díly chřestu.
Na to…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí křídla na zelí

Krůtí křídla na zelí

Potřebné ingredience

krůtí křídla, kysané nebo sterilované bílé zelí, cibule, cukr, směs koření "Vepřová pečeně"

Postup přípravy

Na dno hrnce rozložit pokrájenou cibuli.
Na cibuli rozložit zelí, pocukrovat (v závislosti na kyselosti zelí a zvyklosti).
Křídla okořenit a položit na zelí

Pomalit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Marinované krůtí nožky

Marinované krůtí nožky

Potřebné ingredience

krůtí stehna, cibule, 1dcl černého piva (nebo vody); * NA MARINÁDU: 1 lžička grilovacího koření (používám od Avokáda Grilovací koření s česnekem), 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky granulovaného česneku, bílý pepř, olej

Postup přípravy

12-24 hodin předem připravit marinádu - všechny suroviny smíchat.

Krůtí nohy na několika místech proříznout, marinádu zatřít do masa, přendat do uzavřené nádoby a nechat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí klobáskou a petrželkou - z pomalého hrnce

Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí…

Potřebné ingredience

MASO: půl kg mleté krkovičky nebo libovějšího bůčku, cibule na kostičky, utřený česnek, 1 vejce, sůl, mletý pepř, sl. paprika, majoránka, kukuřičná strouhanka. NÁPLŇ: cibule na malé kostičky, 4 -5 vajec, sůl, pepř, na kostičky nakrájená dobrá domácí klobáska, pořádná hrst zelené ploché petrželky.

Postup přípravy

MASO: na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme cibulku a opékáme do zesklovatění. Pak přidáme česnek a drcený kmín a opékáme do zlatova. Tuto směs po vychladnutí přídáme k masu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
x

x

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na česneku se špenátem

Hovězí na česneku se špenátem

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 5 stroužů česneku, 1 cibule (nebo pár šalotek), 150-200 g listového baby špenátu, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: maso nakrájet na plátky (nebo kostky, nebo nudličky), česnek nakrájet na plátky, cibuli pokrájet na co nejtenčí měsíčky.

Na dno hrnce nasypat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Salisburský steak

Salisburský steak

Potřebné ingredience

* NA KARBANÁTKY: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, menší polovina jemně nakrájené cibule, ¼ šálku strouhanky (ideálně Panko), 2 lžíce mléka, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř; * NA OMÁČKU: 100 g pokrájených hub, větší půlka jemně nakrájené cibule, 300 ml hovězího vývaru, šťáva pod maso (instantní nebo ve vaničce), 1½ lžíce kečupu, 1 menší čajová lžička Dijonské hořčice, 1½ lžíce pokrájené čerstvé petrželky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce vody

Postup přípravy

Všechny suroviny na karbanátky smíchat, osolit a opepřit.
Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty…

Zobrazit více...

Kategorie