HOŘČICOVÉ HOVĚZÍ MASÍČKO
Potřebné ingredience
já použila roštěnku,francouzská hořčice,jarní cibulka,petrželka,hl.mouka,zakysaná smetana,bujon,
Postup přípravy
na oleji opražíme cibulku s petrželkou,na to osolené hovězí plátky,4 velké lžíce hořčice a dusíme až maso změkne.v hrníčku rozšleháme smetanu,bujonový vývar a mouku,zahustíme.
Hovězí špíz se sušenými švestkami
Potřebné ingredience
300g hovězího, 150g sušených švestek(bez pecek), 200g slaniny, 200ml kečupu, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička švestkových povidel, oregáno na dochucení
Postup přípravy
Hovězí maso omyjeme,pokrájíme na větší kostky a spolu se sušenými švestkami vložíme na 24 hod. do marinády.Tu si připravíme smícháním kečupu,worcesterské omáčky,grilov.koření…
Držkovy perkelt
Potřebné ingredience
držky,cibula,cesnak,koreniny,sol,sladka smotana,hl.muka..
Postup přípravy
Držky kupujem uz pripravene,ochutene...ved kto by sa chcel babrat s čerstvymi..Robim to cele v kuchte,trva to asi hodinku..takze na masti si spenime cibulku,pridame drzky,ak…
Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z…
Potřebné ingredience
800 g hovězího zadního, 2 cibule, 1 větší mrkev, 1/3 pórku, 2 rajčata, 2 bílé papriky, 1 hrst mražených nebo čerstvých fazolek, 1 lahůdková cibulka, 4 větší ředkvičky, olivový olej, sůl, jíšku-nemusí být.
Postup přípravy
Postup:
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, k ní přidáme maso, nakrájené na kostky, osolíme a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou…
Zatloukané hovězí
Potřebné ingredience
Hovězí zadní asi 6-8 plátků Sůl Zázvor Strouhanka Ol.olej Cibule Hl.mouka Masox Jako příloha rýže, nebo hous.knedlík
Postup přípravy
Maso nakájíme na středně silné plátky. Z obou stran osolíme a posypeme zázvorem. Poté vezmeme přiměřené množství strouhanky a jakoby jí vtlučeme do plátku z obou stran.…
ZAPEČENÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 kg hovězího masa, 1 kg těstovin, 250 g tvrdého sýra
Postup přípravy
Postup:
Z masa připravíme klasický guláš, ale bez zahuštění. Dáme vařit těstovin, ty připravíme běžným způsobem. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr. Polovinu tohoto sýra promícháme…
MEXICKÝ GULÁŠ SE SÝREM
Potřebné ingredience
Ingredience: 600 g předního (nebo zadního) hovězího masa, 80 g sádla (nebo oleje), 2-3 střední cibule,2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, rovná lžička majoránky, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1/4 l vývaru z kostky bujónu, 100 g strouhaného sýra, 3 lžíce kečupu
Postup přípravy
Postup:
Nejdříve si opláchneme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Připravíme si vývar, nebo necháme v horké vodě…
GULÁŠ SE ŽAMIÓNY A VÍNEM
Potřebné ingredience
Suroviny: 800 g hovězího masa na guláš, 5 cibulí, 8 žampionů, 50 g slaniny, 2 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 100 ml zakysané smetany, 1 bujónová kostka, 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 jalovčinek , sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce ostrého kečupu, 50 g másla, 1 lžíce estragonu
Postup přípravy
Postup:
Surovin je to spousty, ale tento guláš nebo omáčka - jak chcete - stojí skutečně za to. Začínáme jako obvykle. Maso opláchneme a nakrájíme na gulášové kostky, cibuli…
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Ingredience: 250 g nebo trochu více uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí kližky, červené víno, 1 brambora, chlebová kůrka, 1 uzená klobása, 1 lžička hladké mouky, 1 mrkev, trocha kořenové petržele, trocha celeru, sladká červená paprika, sůl, pálivé papričky, jalovec, majoránka, 1 lžíce rybízového džemu, citrónová kůra, 1 lžička kečupu, olej, 1 šlehačka
Postup přípravy
Postup:
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce
A prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen
středně hnědé…
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA
Potřebné ingredience
Ingredience: 750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, 1 l vývaru z kostky
Postup přípravy
Postup:
Na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky, ale vhodné je i maso z hovězí plece. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na…