Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
HOŘČICOVÉ HOVĚZÍ MASÍČKO

HOŘČICOVÉ HOVĚZÍ MASÍČKO

Potřebné ingredience

já použila roštěnku,francouzská hořčice,jarní cibulka,petrželka,hl.mouka,zakysaná smetana,bujon,

Postup přípravy

na oleji opražíme cibulku s petrželkou,na to osolené hovězí plátky,4 velké lžíce hořčice a dusíme až maso změkne.v hrníčku rozšleháme smetanu,bujonový vývar a mouku,zahustíme.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí špíz se sušenými švestkami

Hovězí špíz se sušenými švestkami

Potřebné ingredience

300g hovězího, 150g sušených švestek(bez pecek), 200g slaniny, 200ml kečupu, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička švestkových povidel, oregáno na dochucení

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme,pokrájíme na větší kostky a spolu se sušenými švestkami vložíme na 24 hod. do marinády.Tu si připravíme smícháním kečupu,worcesterské omáčky,grilov.koření…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Držkovy perkelt

Držkovy perkelt

Potřebné ingredience

držky,cibula,cesnak,koreniny,sol,sladka smotana,hl.muka..

Postup přípravy

Držky kupujem uz pripravene,ochutene...ved kto by sa chcel babrat s čerstvymi..Robim to cele v kuchte,trva to asi hodinku..takze na masti si spenime cibulku,pridame drzky,ak…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z…

Potřebné ingredience

800 g hovězího zadního, 2 cibule, 1 větší mrkev, 1/3 pórku, 2 rajčata, 2 bílé papriky, 1 hrst mražených nebo čerstvých fazolek, 1 lahůdková cibulka, 4 větší ředkvičky, olivový olej, sůl, jíšku-nemusí být.

Postup přípravy

Postup:

Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, k ní přidáme maso, nakrájené na kostky, osolíme a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zatloukané hovězí

Zatloukané hovězí

Potřebné ingredience

Hovězí zadní asi 6-8 plátků Sůl Zázvor Strouhanka Ol.olej Cibule Hl.mouka Masox Jako příloha rýže, nebo hous.knedlík

Postup přípravy

Maso nakájíme na středně silné plátky. Z obou stran osolíme a posypeme zázvorem. Poté vezmeme přiměřené množství strouhanky a jakoby jí vtlučeme do plátku z obou stran.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ZAPEČENÝ GULÁŠ

ZAPEČENÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg hovězího masa, 1 kg těstovin, 250 g tvrdého sýra

Postup přípravy

Postup:
Z masa připravíme klasický guláš, ale bez zahuštění. Dáme vařit těstovin, ty připravíme běžným způsobem. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr. Polovinu tohoto sýra promícháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
MEXICKÝ GULÁŠ SE SÝREM

MEXICKÝ GULÁŠ SE SÝREM

Potřebné ingredience

Ingredience: 600 g předního (nebo zadního) hovězího masa, 80 g sádla (nebo oleje), 2-3 střední cibule,2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, rovná lžička majoránky, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1/4 l vývaru z kostky bujónu, 100 g strouhaného sýra, 3 lžíce kečupu

Postup přípravy

Postup:
Nejdříve si opláchneme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Připravíme si vývar, nebo necháme v horké vodě…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ SE ŽAMIÓNY A VÍNEM

GULÁŠ SE ŽAMIÓNY A VÍNEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g hovězího masa na guláš, 5 cibulí, 8 žampionů, 50 g slaniny, 2 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 100 ml zakysané smetany, 1 bujónová kostka, 2 bobkové listy, 8 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 jalovčinek , sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce ostrého kečupu, 50 g másla, 1 lžíce estragonu

Postup přípravy

Postup:
Surovin je to spousty, ale tento guláš nebo omáčka - jak chcete - stojí skutečně za to. Začínáme jako obvykle. Maso opláchneme a nakrájíme na gulášové kostky, cibuli…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ

PREZIDENTSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Ingredience: 250 g nebo trochu více uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí kližky, červené víno, 1 brambora, chlebová kůrka, 1 uzená klobása, 1 lžička hladké mouky, 1 mrkev, trocha kořenové petržele, trocha celeru, sladká červená paprika, sůl, pálivé papričky, jalovec, majoránka, 1 lžíce rybízového džemu, citrónová kůra, 1 lžička kečupu, olej, 1 šlehačka

Postup přípravy

Postup:
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce
A prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen
středně hnědé…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA

GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA

Potřebné ingredience

Ingredience: 750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, 1 l vývaru z kostky

Postup přípravy

Postup:
Na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky, ale vhodné je i maso z hovězí plece. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na…

Zobrazit více...

Kategorie