Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

0.0
Hovězí obklopené zeleninkou -DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

800 g hovězího zadního, 2 cibule, 1 větší mrkev, 1/3 pórku, 2 rajčata, 2 bílé papriky, 1 hrst mražených nebo čerstvých fazolek, 1 lahůdková cibulka, 4 větší ředkvičky, olivový olej, sůl, jíšku-nemusí být.

Postup přípravy

Postup:

Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, k ní přidáme maso, nakrájené na kostky, osolíme a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou.
Zatím si nakrájíme veškerou zeleninu, mrkev na kousky, pórek na měsíčky, papriky na proužky, rajčata na osminky a ředkvičky na kolečka. Lahůdkovou cibulku na kolečka, ale dáme zatím stranou a předešlou zeleninku přidáme k masu, až když je téměř měkké, aby byla zelenina jako na půl čerstvá. Kdo chce, může zajíškovat (já jí nepoužila), protože zelenina to zahustí dost. Chvíli před ukončením dušení ještě nasypeme lahůdkovou cibulku.

Poznámka:

Dostali jsme velkou chuť na hodně zeleninky, ale s masem, tudíž jsem se opět uchýlila k improvizaci a k tomu byly těstoviny. V jídle jsou zachované chutě zeleniny, aby vynikla, nepoužila jsem žádné koření, jen sůl.
Samozřejmě se zelenina může obměňovat, nebo použít tu, co máme víc rádi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Cirrusa 21. 5. 2009, 19:51
Dneska uděláno na večeři, jarní cibulka nebyla, ale i tak jsme si šmákli..dík (Y) (pl)
hvezdamodra 21. 5. 2009, 20:03
@Cirrusa také dekuji (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie