Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

0.0
Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Potřebné ingredience

Ingredience •400 g hovězího zadního •50 g slaniny •2 lžíce oleje •100 g cibule •1 lžíce hořčice •500 ml tmavého piva •60 g chleba •jalovec •pepř •sůl

Postup přípravy

Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalejeme pivem, vmícháme hořčici a vrátíme maso, přidáme koření.

Pečeme v troubě na 180°C pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou do měkka – přibližně 90 minut.


Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom ji přecedíme a dochutíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie