Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

0.0
Hovězí na zázvoru a česneku-děkuji MIRČE

Potřebné ingredience

Suroviny: Hovězí přední, nebo kližka 800g, olej (sádlo) 3 lžíce, cibule větší 2 ks, česnek 5 větších stroužků + 1 stroužek při prováření, zázvor čerstvý kus velký asi 2cm + kousek při prováření, rajčatový protlak 3 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce (nemusí být), sůl, pepř ml. bílý 1/2 lžičky, voda na podlití, mouka hladká na zahuštění, olej na jíšku 1 lžíce.

Postup přípravy

Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme do růžova.
Mezitím si nakrájíme maso na větší kostky a oloupaný česnek a zázvor na plátky.
Na růžovou cibuli přidáme maso a orestujeme, pak přidáme zázvor, česnek, rajč.protlak a zbylou cibuli. Vše ještě osmahneme a zalijeme horkou vodou (do výšky masa). Osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, přiklopíme pokličkou a necháme dusit do poloměkka. Dle potřeby podléváme trochou vody.
Poloměkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou(nebo moukou rozmíchanou ve vodě) a necháme asi 10 min provařit. Pak přidáme maso, jeden stroužek česneku na plátky a kousek zázvoru najemno a necháme ještě asi 15 - 20 min. (dle tuhosti masa) pomalu provářet. Občas zamícháme a dle potřeby dosolíme.
Jako příloha se hodí brambory, knedlíky, těstoviny, rýže,špenát

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

manhartici 27. 6. 2012, 11:28
Dnes jsem zkoušela a není to špatné (jidlo) (F) (L)
ajkammm 25. 11. 2011, 17:29
to vypadá úúúžasně (clamp)
marcelau 25. 11. 2011, 16:48
ježííííííš, to bych si dala, vypadá to famózně (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie