Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE

0.0
Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho v kastrolu, který lze vložit do trouby. Přidáme maso a ze všech stran ho zprudka opečeme. Přisypeme hrubě nakrájenou cibuli a koření, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem až do poloviny výšky masa.
Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme do maximálně rozehřáté trouby. Vzápětí snížíme teplotu na 160°C a pomalu pečeme 3-4 hodiny. Průběžně poléváme maso, přilévat vývar většinou není třeba.
Hotové maso vyjmeme a necháme půl hodiny odpočívat. Mezitím výpek vydusíme na tuk, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím horké vody, aby vznikla konzistence řidší omáčky. Teplotu snížíme na minimum a prováříme půl hodiny za častého prošlehávání. Hotovou omáčku zjemníme studeným máslem

DOBRÉ MASÍČKO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 13. 9. 2013, 12:15
(Y)
megi118 13. 9. 2013, 11:02
vyzerá to skvele. (clamp) (clamp) (clamp) (K)
Kerstinka 13. 9. 2013, 9:25
To dnes vyzkouším...jsem zvědavá ,-) (Y) (Y)
kebulka 14. 7. 2013, 19:49
právě peču,pak dám vědět jaké to bylo. Ale voní to neskutečně dobře (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie