Hovezí guláš-vareni.cz
Potřebné ingredience
2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti mletý pepř, sůl, chilli paprička, podle potřeby sádlo, brambory, rajský protlak
Postup přípravy
Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud…
Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz
Potřebné ingredience
•4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme cibulku –…
Hovězí guláš s kuskusem-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 1/2l černého piva, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500g hovězího masa, 200ml oleje, lžička pepře, 2 velké lžíce sladké mleté papriky, lžíce soli
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté…
Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz
Potřebné ingredience
Ingredience 800 g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400 g loupaných rajčat v plechovce, 200 ml červeného vína, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, mletý pepř
Postup přípravy
Postup
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech…
Hovězí tokáň na víně-děkuji Elise
Potřebné ingredience
60 dkg hovězí přední bez kosti, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 barevné papriky,4 stroužky česneku, střední konzervička rajčatového protlaku, sůl, pepř, 3 dcl lepšího bílého vína
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek papriky nakrajené na proužky a orestujeme.…
dobrá sekaná děkuji HELLE
Potřebné ingredience
Suroviny: 350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny…
Hovězí plátky na houbách -děkuji Tresince
Potřebné ingredience
Ingredience •4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Postup
Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme…
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 plátky zadního hovězího masa, 1 špekáček, 2 kyselé okurky, 3 cibule, 100 g uzené slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, hořčice, 1 dl smetany, jíška, solamyl nebo mouka na zahuštění
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a…
Hovězí guláš-děkuji APETIT
Potřebné ingredience
Ingredience rostlinný olej nebo sádlo na opékání 800 g cibule, nadrobno 1,5 kg nejlépe předního hovězího masa z kližky nebo plece rajčatové pyré (nemusí být) 1–2 lžičky hladké mouky nebo 1 větší brambora na zahuštění sůl, pepř, paprika, česnek, sušená a/nebo čerstvá majoránka, případně chilli paprička na dochucení
Postup přípravy
Příprava jídla
1. Osmažte cibuli
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole chřestit.…
Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji Hance
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g hovězího masa /zadní, roštěnec/ 12 sušených čínských hub šitake /já použila sušené české/, předem namočených a nakrájených na plátky 2 pórky nakrájené na kolečka 1 lžička koření pěti vůní 1 lžíce mletého zázvoru 2 stroužky česneku nasekané nadrobno /použila jsem granulovaný/ 2 lžíce rostlinného oleje 3 lžičky medu saturejka na ozdobu Omáčka: 2 lžičky kukuřičného škrobu 3 lžíce sójové omáčky 3 lžíce suchého červeného vína /měla jsem Frankovku/ 2 lžíce arašídového /slunečnicového/ oleje
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody…