Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovezí guláš-vareni.cz

Hovezí guláš-vareni.cz

Potřebné ingredience

2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti  mletý pepř,  sůl,  chilli paprička, podle potřeby  sádlo,  brambory,  rajský protlak

Postup přípravy

Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz

Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz

Potřebné ingredience

•4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme cibulku –…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s kuskusem-toprecepty.cz

Hovězí guláš s kuskusem-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2l černého piva, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 500g hovězího masa, 200ml oleje, lžička pepře, 2 velké lžíce sladké mleté papriky, lžíce soli

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

Potřebné ingredience

Ingredience 800 g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400 g loupaných rajčat v plechovce, 200 ml červeného vína, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Postup

Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí tokáň na víně-děkuji Elise

Hovězí tokáň na víně-děkuji Elise

Potřebné ingredience

60 dkg hovězí přední bez kosti, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 barevné papriky,4 stroužky česneku, střední konzervička rajčatového protlaku, sůl, pepř, 3 dcl lepšího bílého vína

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek papriky nakrajené na proužky a orestujeme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
dobrá sekaná děkuji HELLE

dobrá sekaná děkuji HELLE

Potřebné ingredience

Suroviny: 350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na houbách -děkuji Tresince

Hovězí plátky na houbách -děkuji Tresince

Potřebné ingredience

Ingredience •4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Postup
Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky zadního hovězího masa, 1 špekáček, 2 kyselé okurky, 3 cibule, 100 g uzené slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, hořčice, 1 dl smetany, jíška, solamyl nebo mouka na zahuštění

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš-děkuji APETIT

Hovězí guláš-děkuji APETIT

Potřebné ingredience

Ingredience rostlinný olej nebo sádlo na opékání 800 g cibule, nadrobno 1,5 kg nejlépe předního hovězího masa z kližky nebo plece rajčatové pyré (nemusí být) 1–2 lžičky hladké mouky nebo 1 větší brambora na zahuštění sůl, pepř, paprika, česnek, sušená a/nebo čerstvá majoránka, případně chilli paprička na dochucení

Postup přípravy

Příprava jídla
1. Osmažte cibuli
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole chřestit.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji  Hance

Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hovězího masa /zadní, roštěnec/ 12 sušených čínských hub šitake /já použila sušené české/, předem namočených a nakrájených na plátky 2 pórky nakrájené na kolečka 1 lžička koření pěti vůní 1 lžíce mletého zázvoru 2 stroužky česneku nasekané nadrobno /použila jsem granulovaný/ 2 lžíce rostlinného oleje 3 lžičky medu saturejka na ozdobu Omáčka: 2 lžičky kukuřičného škrobu 3 lžíce sójové omáčky 3 lžíce suchého červeného vína /měla jsem Frankovku/ 2 lžíce arašídového /slunečnicového/ oleje

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody…

Zobrazit více...

Kategorie