Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE

0.0
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky zadního hovězího masa, 1 špekáček, 2 kyselé okurky, 3 cibule, 100 g uzené slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, hořčice, 1 dl smetany, jíška, solamyl nebo mouka na zahuštění

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití. Mezitím si vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Pak opečeme závitky ze všech stran, podlejeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 30. 7. 2014, 17:11
(Y)vynikající jídlo.Já to doma nikdy nejedla,ale až v 70 tém roku mně to naučila manželova mamka z Havířova a od té doby to mám ráda :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie