(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 plátky zadního hovězího masa, 1 špekáček, 2 kyselé okurky, 3 cibule, 100 g uzené slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, hořčice, 1 dl smetany, jíška, solamyl nebo mouka na zahuštění
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití. Mezitím si vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Pak opečeme závitky ze všech stran, podlejeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití. Mezitím si vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Pak opečeme závitky ze všech stran, podlejeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
30. 7. 2014, 17:11
vynikající jídlo.Já to doma nikdy nejedla,ale až v 70 tém roku mně to naučila manželova mamka z Havířova a od té doby to mám ráda