Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Španělské ptáčky od babičky

0.0
Španělské ptáčky od babičky

Potřebné ingredience

( na 2 porce ) 2 hovězí zadní plátky ( jeden min. 20 dkg ); 1 noha šunkové klobásy; 2 dkg špeku; 1 kyselá okurka; 1 cibule; 2 stroužky česneku; 3 bobkové listy; 1/4 slepičího bujónu; 1 kávová lžička hořčice; 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

První den. Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme olejem. Umístíme je do misky, vzduchotěsně přiklopíme a dáme do lednice.
Druhý den. Nakrájíme šunkovou klobásu na kostičky, kys. okurku na kostičky a oboje smícháme s kávovou lžičkou hořčice = náplň. ( Mezi tím si vyndáme plátky masa z lednice. ) Pak plátky masa osolíme, opepříme, zevnitř potřeme náplní a zabalíme ( aby byl ptáček co nejdelší ). Sepneme bodáky, aby náplň nevypadala. Na trošince oleje necháme rozpustit na kostičky nakrájený špek a krátce na něm orestujeme španěláky ( zešediví ). Když vyndáme poslední ptáček, tak ke špeku na pánev přidáme nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájený česnek a chvilku povaříme. Poté vše vložíme do pekáče s bobkovými listy, podlijeme horkou vodou ( do půlky ptáčků ) a přiklopíme. Pečeme do měkka na cca 160 stupňů ( zhruba 2 - 2.45 h ). Každých dvacet minut ptáčky otočíme a dle potřeby dolijeme horkou vodou
( do půlky ptáčků ). Po upečení maso vyndáme, dáme ho do tepla, maličko podlijeme horkou vodou a přidáme 1/4 slepičího bujónu. Šťávu z pekáče propasírujeme ( v cedníku ) a zahustíme strouhankou. Šťávu dovedeme k varu a vaříme dokud nezhoustne na řidší omáčku. Poté do ní vrátíme ptáčky a chvíli necháme v teple odpočinout. Podáváme nejlépe s rýží.

upečení ptáčci

rýže :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mohos 13. 1. 2013, 14:30
Alice, děkuji za recept. Dnes jsem ptáčky dělala, dovolila jsem si přidat vařené vejce na tvrdo do plnky, a zapomněla jsem přidat bobkové listy, ale jinak jsem recepturu dodržela a manžel říkal, že lepší ptáčky nejedl. Určitě si recept uložím a budu se k němu vracet. (Y) (Y) (Y)
Helunda 1. 3. 2009, 21:30
..dneska jsem vyzkoušela a jsou výborné..dík za typ,takhle jsem dělala ptáčky poprvé... (Y) :-)
Aliwella 2. 3. 2009, 19:21
@Helunda To jsem moc ráda, že chutnaly :) u nás to je největší lahůdka pro ty nejdůležitější příležitosti :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie