(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE

Potřebné ingredience
Hovězí plátky - dle počtu lidí, sůl, pepř, plnotučná hořčice, kousek slaniny nebo párek, vařené vajíčko, cibule, kyselá okurka, olej nebo sádlo, 1-2 cibule, bobkový list, nové koření, na dochucení i lák z okurek.Mouka na zahuštění, nebo jíška. Pro chuť může být nakonec smetana na šlehání.
Postup přípravy
Hovězí plátky rozklepeme na tenko - posolíme - opepříme - potřeme plnotuč.hořčící. Do středu položíme kousek slaniny, kus vajíčka, kus cibule, kyselou okurku - pořádně zabalíme. Pokud vám to nebude držet, můžete ovázat, nebo sepnout párátkem.Na pánvi rozpálíme trochu oleje a zabalenou stranou dáme dolů všechny pěkně těsně vedle sebe, ať se nám nerozbalí. Necháme takto nějakou dobu, aby se nám maso spojilo. Kolem masa na pánev dáme na kousky pokrájenou cibuli 1 - 2 větší, dle množství masa. Přihodíme bobkový list a nové koření. Přiklopíme a pozvolna dusíme. Masíčko a cibule nám pustí šťávu - přidáme 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, pepř, sůl a podlijeme trochu vodou, můžeme dát trochu láku z okurek. Maso občas otočíme. Takto dusíme do měkka. Nejraději dávám péct do trouby. Po upečení vyjmeme veškeré koření a ptáčky. Omáčku dochutíme dle chuti, popřípadě zahustíme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, poté přelijeme přes sýto . Na úplný závěr můžete vlít do omáčky malinko smetany na vaření, zjemní chuť. Jako příloha rýže, nebo knedlík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé