(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
dobrá sekaná děkuji HELLE

Potřebné ingredience
Suroviny: 350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené. Pak přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny. Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160°C , pak zvýšíme na 20 min na 200 °C, až slanina na povrchu zčervená.
Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené. Pak přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny. Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160°C , pak zvýšíme na 20 min na 200 °C, až slanina na povrchu zčervená.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
7. 10. 2014, 10:54
Fíha
to musím skúsiť


nahlásit