Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Potřebné ingredience

cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox

Postup přípravy

Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené maso po provensálsku

Dušené maso po provensálsku

Potřebné ingredience

2 cibule, anglická slanina,olej, 2 bobkový list, hovězí kližka, 1 čerstvá kapie, koření provensálské bylinky (poslední dobou jsou mé oblíbené, viz me recepty), 3 stroužky česneku, masox a trochu vegety...

Postup přípravy

viz foto.....

Nedoporučuji použít kapii zelenou, je pro tento recept nevhodná, dodává špatnou chuť.... Jinak variace barevnosti - díky právě kapii se meze nekladou. Já…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí rolky plněné hovězím mletým aneb HOVĚZÍ KAM SE PODÍVÁŠ ♥

Hovězí rolky plněné hovězím mletým aneb HOVĚZÍ KAM SE…

Potřebné ingredience

hovězí přední, plátky šunky, kyselé okurky, plnotučná hořtice, mleté hovězí maso, vejce, sůl, sušený česnek, koření provensálské bylinky, bobkový list, ďábelská směs, kousek másla, bujon

Postup přípravy

POkud máte nízký kus masa, nebojte se, dá se nakrojit plátek, ale nedoříznout a druhý zákroj uříznout celý. Mě se to takhle podařilo a měla jsem z toho závitky přes celý talíř :-)…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí kostky na pepři s kyselým zelím

Hovězí kostky na pepři s kyselým zelím

Potřebné ingredience

2 větší cibule, slanina, cca 750g hovězí jako na guláš, sůl, mletý pepř, 2 větší bobkové listy,olej, bujon zeleninový nebo hovězí ******** Na zelí: 0,5kg kyselého zelí, 1 menší cibulka, slanina, kmín celý, hladká mouka, cukr

Postup přípravy

Na oleji orestujeme do sklovata cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme slaninu, na kostičky nakrájené maso, orestujeme. Přidáme dva velké bobkové listy, podlijeme vodou - dusíme…

Zobrazit více...

Kategorie