Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce
Potřebné ingredience
cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox
Postup přípravy
Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já…
Dušené maso po provensálsku
Potřebné ingredience
2 cibule, anglická slanina,olej, 2 bobkový list, hovězí kližka, 1 čerstvá kapie, koření provensálské bylinky (poslední dobou jsou mé oblíbené, viz me recepty), 3 stroužky česneku, masox a trochu vegety...
Postup přípravy
viz foto.....
Nedoporučuji použít kapii zelenou, je pro tento recept nevhodná, dodává špatnou chuť.... Jinak variace barevnosti - díky právě kapii se meze nekladou. Já…
Hovězí rolky plněné hovězím mletým aneb HOVĚZÍ KAM SE…
Potřebné ingredience
hovězí přední, plátky šunky, kyselé okurky, plnotučná hořtice, mleté hovězí maso, vejce, sůl, sušený česnek, koření provensálské bylinky, bobkový list, ďábelská směs, kousek másla, bujon
Postup přípravy
POkud máte nízký kus masa, nebojte se, dá se nakrojit plátek, ale nedoříznout a druhý zákroj uříznout celý. Mě se to takhle podařilo a měla jsem z toho závitky přes celý talíř :-)…
Hovězí kostky na pepři s kyselým zelím
Potřebné ingredience
2 větší cibule, slanina, cca 750g hovězí jako na guláš, sůl, mletý pepř, 2 větší bobkové listy,olej, bujon zeleninový nebo hovězí ******** Na zelí: 0,5kg kyselého zelí, 1 menší cibulka, slanina, kmín celý, hladká mouka, cukr
Postup přípravy
Na oleji orestujeme do sklovata cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme slaninu, na kostičky nakrájené maso, orestujeme. Přidáme dva velké bobkové listy, podlijeme vodou - dusíme…