Hovězí kostky na pepři s kyselým zelím
Potřebné ingredience
2 větší cibule, slanina, cca 750g hovězí jako na guláš, sůl, mletý pepř, 2 větší bobkové listy,olej, bujon zeleninový nebo hovězí
********
Na zelí: 0,5kg kyselého zelí, 1 menší cibulka, slanina, kmín celý, hladká mouka, cukr
Postup přípravy
Na Zelí:
Kyselé zelí si proplachuju a dám vařit s 1-2 lžičkama cukru krystalu. My nemáme moc rádi extra kyselé zelí. Trošku kmínu, soli, popřípadě bujon...... Dusíme do měkka. Mezitím si zvlášť orestujeme na oleji malou cibulku na kostičky, trošku slaniny, přidáme hladkou mouku - uděláme si jišku, zasmažíme krátce. Vezmu si metličku a přidám studenou vodu a rozmíchávám, aby neznikly hrudky, Vaříme do zhoustnutí a ještě dalších 15-20minut, provaříme mouku. Vzniklou jišku zahustíme připravené zelí a můžeme podávat.
Masíčko jsme měli s houskovým knedlíkem a zelím, ale kombinace se meze nekladou. Masíčko třeba jen s bramborovou kaší apod :-) Dobrou chuť
orestujeme cibulku a slaninku
orestujeme maso, přidáme bobkový list, sůl, mletý pepř
podlijeme vodou a dáme bujon a dusíme do měkka..... podle potřeby doléváme vodu, ale jen trošku, ať máme výbornou šťávičku, maso nesmí plavat - to by jsme už nedusili, ale vařili
hotovo, masíčko dodušeno :-)
podušené kyselé zelí
jíška - cibulka, slaninka, hladká mouka...voda...pořádně rozmíchat a povařit
Dobrou chuť :-) Papali jsme venku a já si vzpoměla až bylo ujezeno.........
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé