hadová specialita se smetanou
Potřebné ingredience
vepřové maso plecko pul kila,cibule,sůl,sádlo. těsto na dlouhé hady:pul kila hladké mouky,1žička soli,1 lžička octa a 3 deci vody.
Postup přípravy
maso nakrájíme na menší kostky a na sádle na panviččce je opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli až bude hezky opečené nandáme na pekáč a pečeme do měkka.těsto připravíme…
kotleta v houbové omáčce
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety,2 lžíce oleje,špetka soli,pepř,
omáčka:100 g hub,1 cibule,2 lžíce másla,200 ml mléka,50ml smetany.
Postup přípravy
kotlety omyjeme a osušíme. naklepeme a na okraji je mírně nařízneme aby při pečení nezkroutily.
cibuli oloupeme a nasekáme najemno.očištěné houby nakrájíme na plátky.na pánvi…