Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Provensálské vepřové

Provensálské vepřové

Potřebné ingredience

vepř. maso, 2 cibule, 2-3 rajčata, namoč. sušené houby ev. čerstvé žampiony, sklenička vína (jedno jaké, dělám s bílým i s červeným, podle toho, co je zrovna načaté), kousek cukety, 1 zakys. smetana, provensálské koření

Postup přípravy

- na zpěněné cibuli orestuji osol. opepřené maso, po zatáhnutí dusím do poloměkka, pak přidám slité houby, nastrouhaná rajčata, koření, víno a ke konci zahustím nastrouhanou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v karamelu

Vepřové v karamelu

Potřebné ingredience

libové vepřové maso, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojovky, ananasový kompot, kousek bujon, kostky, tavený sýr - stačí čtvereček apetita, maratonec ap., máčený solamyl

Postup přípravy

- na rozpálený olej dám cukr, a když začne karamelizovat, přidám kousky osoleného a opepřeného masa a orestuji, pak podliji bujónem, přidám sójovou omáčku a dusím. Ke konci přidám…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči

Ražniči

Potřebné ingredience

500g panenské vepřové nebo vepřové kýty 80g cibule 80g anglické slaniny 120g žampiónů sůl mletý pepř olej 4 bramboráky naložená červená řepa celerový salát strouhaný křen na oblohu

Postup přípravy

Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso
naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka,
žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší
podle potřeby půlíme nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Potřebné ingredience

200g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400g kuřecích řízků 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká
kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na
kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na
proužky, česnek a cibuli nakrájíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošova směs

Krakonošova směs

Potřebné ingredience

600g vepřové krkovičky 2 větší cibule 3 lžíce sójové omáčky 3 stroužky česneku 2 lžíce hořčice 1 lžička sladké papriky 300g žampiónů 1 větší pórek olej

Postup přípravy

Z vepřového masa nakrájíme nudličky,
smícháme s kostičkami cibule, sójovou
omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a
necháme 30 minut odležet. Na oleji
opečeme plátky…

Zobrazit více...

Kategorie