Mandlové medailonky se studenou pepřovou omáčkou
Potřebné ingredience
vepřová panenka (může být i vepřová pečeně, kotletka, nebo kuřecí masíčko), vejce, hladká mouka, mandlové plátky. Na omáčku: 100g majonézy, 100g zakysané smetany, 2 rajčata, nakládaný zelený pepř, kapary, sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčku, a naposledy v mandlových plátcích - osmažíme.
Z majonézy, kysané smetany, nakrájených…
Roláda z vepřové kýty s ranými brambory a karotkou
Potřebné ingredience
roláda 800 g vepřové kýty 200 g čerstvého špenátu 50 g česneku 40 g másla 1 svazek jarní cibulky 1 svazek petrželky kudrnky olej tymián pepř sůl provázek, pečící papír
Postup přípravy
1. Nejprve připravíme náplň do masové rolády. Česnek rozdrtíme a orestujeme na másle, přidáme špenát a opět zprudka orestujeme, doplníme nakrájenou jarní cibulku, osolíme a…