Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Žvejžužu aneb čína po česku

Žvejžužu aneb čína po česku

Potřebné ingredience

cca 0.5 kg vepřového masa nakrájeného na plátky, 2 dcl oleje, 1 vejce, 1 palička česneku, 1 lžíce solamylu, sojové omáčky a maggi, polovina lžíce majoránky, 1 malá lžička čili, kari, kmínu, dle potřeby sůl a pepř.

Postup přípravy

Masíčko naložíme do směsi ze všeho ostatního a druhý den na pánvi smažíme!

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové kostky na rajčátkách s kukuřicí a bazalkou

vepřové kostky na rajčátkách s kukuřicí a bazalkou

Potřebné ingredience

vepřové maso (dělám i z kuřecího), já použila plecko, cibuli, 3 až 4 rajčata, mraženou kukuřici, pár lístků čerstvé bazalky, sůl, pepř, olej, kostička bio bujonu zeleninového

Postup přípravy

maso na kostky, cibulku na drobno, rajčátka spařit, oloupat a na kostky, do tlakáče si dám olej na něm osmahnu cibuli a zprudka opeču maso (pokud dělám z kuřecího nedávám do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
salámový aspik

salámový aspik

Potřebné ingredience

250gr junioru, 1 Moravanka, želatina na aspik, ocet, sůl, olivy na kolečka

Postup přípravy

Salám nakrájíme na nudličky a scezenou moravankou( nálev použijeme do aspiku) na kousky a olivy ( ty být nemusí).Promícháme, mezitím si připravíme aspik ( na sáčku je postup),…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Chutná vepřová směs

Chutná vepřová směs

Potřebné ingredience

olej, cibule, maso - vepřové, sůl, pepř, červená paprika,4 stroužky česneku, jíška, magi, bramborové knedlíky, dušené zelí

Postup přípravy

na pánvičku dáme nakrájenou cibulku, olej ,pokud cibulka má hnědou barvu vložíme nakrájené maso na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme trochu červené papriky, rozmačkaný česnek,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KRKOVIČKA V MRKVI - další rychlovka do trouby :-)

KRKOVIČKA V MRKVI - další rychlovka do trouby :-)

Potřebné ingredience

plátky krkovice s kostí nebo bez kosti, brambory, mrkev, cibule, máslo, sůl, pepř

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na plátky a dáme do zapékací mísy. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na mrkev. Na maso poklademe cibuli na proužky a navrch kousky másla. Nakonec…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BALKÁNSKÝ PLAMEN

BALKÁNSKÝ PLAMEN

Potřebné ingredience

600g vepřového masa,60g anglické slaniny,100g žampionů,80g cibulu,100g tuku,150g sterilizovaného leča,3 stroužky česneku,feferonka,kečup,sůl,mleté černé koření a smítko chilli koření.

Postup přípravy

Maso pokrájíme na kousky,cibuli a žampiony také pokrájíme.V hlubší pánvi rozpálíme tuk a osmažíme na kostky pokrájenou slaninu,přidáme osolené a okořeněné maso a zastálého míchání…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DUŠENÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY

DUŠENÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky,1vejce,strouhanka,2 čajové lžičky vegety,2 čajové lžičky mleté papriky,sůl,pepř,1 cibule,4 stroužky česneku,tuk na smažení.

Postup přípravy

Řízky naklepeme a okraje nařežeme,obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci,osmažíme po obouch stranách a přendáme do hrnce.Ve výpeku spěníme cibulku,prolisovaný česnek a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játra podle babičky

Játra podle babičky

Potřebné ingredience

4 plátky vepřových jater,20 dkg šunkového salámu,40dkg anglické slaniny,2 cibule,olej,hladká mouka,1 kostka masoxu,zakysaná smetana,pepř,sůl.

Postup přípravy

Játra naseknem nožem,opepříme a položíme na ně slaninu a salám,tak aby byla zakrytá.Plátek pak přehneme na půl a spíchneme párátkem.Ze všech stran obalíme v hladké mouce.Část…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ZÁVITKY S MLETÝM MASEM.....OPRAVDU VÝBORNÉ

VEPŘOVÉ ZÁVITKY S MLETÝM MASEM.....OPRAVDU VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

vepřové řízky - plátky, může být i krkovička, mleté maso, majoránka, sůl, česnek, vejce, strouhanka, plnotučná hořčice, plátky šunky nebo angl. slaniny...množství dělám vždy odhadem

Postup přípravy

1) připravíme si směs na náplň - mleté maso, sůl, koření, česnek, 1vejce, strouhanka, může být i trošku namočená houska nebo strouhanka...vše smícháme dohromady, jako směs na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

PLNĚNÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Potřebné ingredience

vepřové kotlety-vykoštěné,šunka,hermelín,vajíčko,pažitka,cibule,sůl,gril.koření,masox

Postup přípravy

Silnější plátky masa nakrojit na kapsu,osolit a naklepat.Připravíme si nápln´-plátek šunky,plátek hermelínu,vaječinu s cibulkou a nasekanou pažitku-stočíme a vložíme do masové…

Zobrazit více...

Kategorie