salámový aspik
Potřebné ingredience
250gr junioru, 1 Moravanka, želatina na aspik, ocet, sůl, olivy na kolečka
Postup přípravy
Salám nakrájíme na nudličky a scezenou moravankou( nálev použijeme do aspiku) na kousky a olivy ( ty být nemusí).Promícháme, mezitím si připravíme aspik ( na sáčku je postup),…
Vepřové špízy
Potřebné ingredience
0,5kg vepřové kýty, 0,5kg vepřových jater, steakové koření, olej, 2 cibule, 200gr anglické slaniny, plechovka žampionů- celých.
Postup přípravy
Den předem si naložíme maso. Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky a dáme do misky s olejem a kořením. Játra nakrájíme a dáme do misky s olejem a pepřem. 2. den napichujeme na jehly v…
Vepřová játra na cibulce
Potřebné ingredience
0,5 kg vepřových jater, 2 cibule, tuk, sůl, pepř, hladká mouka
Postup přípravy
Na tuku zpěníme cibuli na jemné kostičky do tmavě hnědé barvy- čím tmavší cibule, tím tmavší omáčka. Pak k základu přidáme játra nakrájená na nudličky a opečeme a posypeme mletým…