Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE

Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE

Potřebné ingredience

4 řízky z vepřové kýty 250 g žampionů 80 g řapíkatého celeru 80 g oloupaných mandlí 1 lžíce másla mletý černý pepř koriandr sůl 1 kg brambor rozmarýn 150 g uzené slaniny 70 g oleje

Postup přípravy

PŘÍPRAVA:



Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájené žampióny, kostečky celeru a nasekané mandle orestujeme na másle. Osolíme, ochutíme koriandrem a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
UTOPENCI

UTOPENCI

Potřebné ingredience

◾20 špekáčků ◾cibule dle potřeby ◾ 0,75 l octa ◾0,75 l vody ◾1 KL bílého pepře ◾4 KL cukru ◾ 2 KL soli ◾ 10 kuliček celého pepře ◾4 kuličky nového koření ◾ bobkový list 10 kousků ◾4 ks hřebíčku ◾8 ks feferonek, nebo dle chuti ◾4 ks jalovce ◾špetka anýzu, fenyklu, tymiánu, libečku ◾ 1 lžička oleje

Postup přípravy

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut. Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

Vepřové na houbách-děkuji Maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

Postup přípravy

Postup
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Netradiční slovenský špíz

Netradiční slovenský špíz

Potřebné ingredience

1kg plátkového sýra(měla jsem goudu), 1kg šunky, Obalila jsem v těstíčku z mouky, vajíčka a soli.Příloha hranolky.

Postup přípravy

Na skládáme na sebe do komínku střídavě sýr a šunku.Potom propíchneme v rozích špejlemi nebo jehlami od zhora až úplně dolů. Křížem rozřízneme. Obalíme v těstíčku a smažíme ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na zelených fazolkách

Vepřové na zelených fazolkách

Potřebné ingredience

Vepřové plátky-kupuji už připravené nakrájené-většinou plec, cibule, 1 balení zelených fazolek, olej, sůl+pepř, jako příloha brambory nebo hranolky.

Postup přípravy

Na oleji orestuju cibulku a přidám plátky vepř.masa-orestuju a pak dusím pod pokličkou asi tak 30-40 min.dokud maso nebude měkké,přidám sůl,pepř.
Mezitím si na pánvi podusím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová plec, cibule, porek, hlíva ustřičná, anglická slanina, sůl, pepř, kmín, masox, hl. mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Postup
Orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka společně se slaninou na nudličky.Když je obojí zlatavé, přidáme maso nakrajené na nudličky, opepříme a posypeme kmínem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka s bylinkovou omáčkou

Panenka s bylinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Ingredience 1 ks rajče 1 lžíce olivový olej 1 špetka sušená bazalka 150 dkg vepřová panenka omáčka 1 lžíce bazalkové pesto 3 dl smetana ke šlehání podle chuti  steakové koření  mletý barevný pepř  sůl

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.

Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř

Postup přípravy

Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!

Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z…

Zobrazit více...

Kategorie