Soda Bicarbona - od narození až do smrti
Potřebné ingredience
Soda Bicarbona - od narození až do smrti
Postup přípravy
Soda Bicarbona - od narození až do smrti
Jedlá soda je cenově dostupná a tak nám může posloužit v mnoha oblastech života. A kromě toho, je bez…
citronový zázrak
Potřebné ingredience
citronový zázrak
Postup přípravy
Nepříjemný dech
Citrón není pouze lokálním antiseptikem pro ošklivý dech, ale také vnitřní alkalizér, který zabrání tomu, aby docházelo ke kvašení a tudíž k vytváření takovéto…
Zázvor s citronem v medu
Potřebné ingredience
Zázvor s citronem v medu
Postup přípravy
Vždy pomůže na kašel a chrapot. Zázvor lékařský je tropická bylina, která obsahuje významné silice a pryskyřičné látky. V Číně a Japonsku patří mezi důležité léčivé rostliny.…
skořice a med
Potřebné ingredience
domácí medicína
Postup přípravy
Nemoci srdce:
Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani. Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a…
KEČUP
Potřebné ingredience
◾1 kg rajčat ◾200 g okrájených jablek ◾200 g červené řepy ◾6 stroužků česneku ◾6 KL soli ◾200 g cukru ◾1 KL sladké papriky ◾pepř mletý ◾6 ks pepře ◾3 bobkové listy ◾3 feferonky ◾4 hřebíčky
Postup přípravy
Řepu, cibuli, česnek, jablka a rajčata očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do gázy zabalíme celý pepř, bobkový list, feferonky a hřebíček. Kečupovou směs ochutíme solí, pepřem,…
UTOPENCI
Potřebné ingredience
◾20 špekáčků ◾cibule dle potřeby ◾ 0,75 l octa ◾0,75 l vody ◾1 KL bílého pepře ◾4 KL cukru ◾ 2 KL soli ◾ 10 kuliček celého pepře ◾4 kuličky nového koření ◾ bobkový list 10 kousků ◾4 ks hřebíčku ◾8 ks feferonek, nebo dle chuti ◾4 ks jalovce ◾špetka anýzu, fenyklu, tymiánu, libečku ◾ 1 lžička oleje
Postup přípravy
Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut. Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé…
Domácí šunka
Potřebné ingredience
◾1 kg masa ◾25 g soli ◾1KL práškového cukru ◾1dl vody
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky cca 2-3cm. Dáme do mísy, přidáme sůl a cukr a hněteme tak dlouho, až se začne dělat "blátíčko". Během hnětení pomalu přiléváme vodu. Ubereme část…