Měšec trochu jinak
Potřebné ingredience
vepřový krk, paprika sůl, pepř, česnek, slanina,cibule,hemelín nebo tvarůžky, pečící papír, olivový olej
Postup přípravy
maso rozklepeme a okořeníme, položíme na pečící papír potřený olejem, na maso dáme osmaženou cibulku na slanině a ostatní ingredience, zasypeme sýrem hermelínem nebo tvarůžkou,…
Závitky plněné domácím kysaným zelím
Potřebné ingredience
Zelí , slanina, vepřový krk nebo kotlet, česnek ,paprika mletá,sůl, pepř,mouka hladká, cibule , olej řepkový
Postup přípravy
Naklepané plátky masa osolíme, očesnekujeme a naplníme předem uvařeným zelím smíchaným se seškvařenou slaninou.Zatočíme a uložíme na cibuli do pekáčku.Závitky na povrchu mírně…
Vepřový měšec
Potřebné ingredience
Na 5 porcí : 600g vepřové kotlety, 150g vepřové pleci, 1 ks houska, 50g anglické slaniny, 150g játry vepřové, 1ks vejce, 1 větší cibule, česnek, olej, mouka hladká, sůl, pepř, masox nebo dochucovadlo do šťávy, Veškeré gramáže surovin jde libovolně měnit, a upravovat dle vašeho přáni nebo potřeby.
Postup přípravy
Maso omyjete a nakrájite na plátky jako motýlka, naklepete. Vepřovou plec pomeleme společně s houskou jemně namočenou ve vývaru /masox /, ochutíme soli, a promícháme se žloutkem a…
Tatranská kotleta
Potřebné ingredience
Na 5 porcí : vepřová kotleta 500g, 7 polévkových lžíc zeleninové lečo, 150g šunky nebo šunkového salámu, 150g eidam strouhaný, 1 smetana, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Naklepané kotlety posolíme,opepříme a opečeme na rychlo na oleji, po té naklademe kotlety na pekáček.
Na každou kotletku dáme polévkovou lžíci leča,na to nakrájenou šunku a…