Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Vepřový měšec

0.0
Vepřový měšec

Potřebné ingredience

Na 5 porcí : 600g vepřové kotlety, 150g vepřové pleci, 1 ks houska, 50g anglické slaniny, 150g játry vepřové, 1ks vejce, 1 větší cibule, česnek, olej, mouka hladká, sůl, pepř, masox nebo dochucovadlo do šťávy,
Veškeré gramáže surovin jde libovolně měnit, a upravovat dle vašeho přáni nebo potřeby.

Postup přípravy

Maso omyjete a nakrájite na plátky jako motýlka, naklepete. Vepřovou plec pomeleme společně s houskou jemně namočenou ve vývaru /masox /, ochutíme soli, a promícháme se žloutkem a česnekem.
Připravené kotlety potřeme směsi a do středu naskládáme drobné kousky jater a anglické slaniny, kterou jsme předem osmažili na troše oleje.
Plátky upravíme do tvaru měšce a svážeme potravinařským špagátkem.
Měšce poklademe na pekáček zakápneme olejem a vodou, necháme v troubě nejprve dusit a pak zapéct.
Na oleji osmažime cibuli do zlatova, přidáme mouku a uděláme jíšku.Vše zalijeme vodou a výpekem z měšcu, ochutíme . viz obrázkový postup

maso nakrájejte na motýlka / pevná tučná část je lepší ve spod - na obrázku je to opačně /

naplníme....

stáhneme do tvaru měšce...

měšce v pekáčku....

měšce na rodinnou akci....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie