pečeně plněná švestkami - na zlatou neděli:-))
Potřebné ingredience
Kus vepúřové pečeně, cca 6 sušených švestek, sůl, pepř, vývar, 2 cibule. marináda - olej, česnek, tymián bramborové knedlíky - ušetřila jsem si práci a použila v prášku kysané zelí
Postup přípravy
Maso uprostřed nařízneme, otvor zvětšíme vařečkou a nacpeme dovnitř švestky. Na oleji v pekáčku zprudka opečeme maso ze všech stran, pak posolíme a opepříme, podlijeme vývarem a…
Uzené maso s omáčkou mandlový křen
Potřebné ingredience
50 dkg uzené krkovice,3 dkg mandlí na plátky krájených,4 lžíce strouhaného křenu,1 šlehačka,2 lžíce hladké mouky,sůl,cukr,masox
Postup přípravy
Dáme si vařit uzené maso-doměkka.Pak maso vyndáme -v troše vody rozšleháme mouku -vlijeme do vývaru,přidáme masox a provaříme asi 30 minut.Pak vlijeme šlehačku,přidáme strouhaný…
MASOVÉ ZÁVITKY S PEČENÝMI BRAMBORAMI
Potřebné ingredience
Plátky masa-kotleta, kýta, plecko, kuřecí nebo telecí, pro osobu 1 plátek. podle plátků masa i tolik slaniny a může být i studená šunka. 2 žampiony. sůl, pepř, hořčice, provázek 1/2 kostka slepičího bujonu, hrnek vody, 200 ml mléka, 2 lžičky instantní jíšky. zelenina-co doma máte. brambory+muškátpový oříšek,
Postup přípravy
Maso: naklepeme pod mikrotenem na velmi tenké plátky, osolím, oprpřím, potřu hořčicí, na to dám plátek slaniny, plátek studené šunky-"pršut" na to 2-3 plátky žampionu a…
♣♣♣Lašská kýta,plecko,kotletka..♣♣♣
Potřebné ingredience
Vepřové maso-kýta plátky,kotleta plátky,plecko...co máme doma,vývar,sůl,pepř,olej,1 velká cibule,hladká mouka,smetana na vaření nebo zakysanka-jak kdomá rád,asi 2 lžíce rajského protlaku,červená mletá paprika,lžička kopru-čerstvý nebo sterilovaný,slanina
Postup přípravy
Cibuli nasekáme najemno,osmahneme na oleji,pak přidáme plátky masa-kotlety nařízneme,aby se nekroutily,zprudka osmahneme,poté vyjmeme,na cibuli dáme protlak,papriku,opečeme,maso…
Plovdivské maso s kolínky
Potřebné ingredience
asi 60 dkg vepřové plece,2 cibule,3 str.česneku,1 lžičku ml.červ.papriky,sůl,1 malý rajský protlak,sádlo,hl.mouka
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na malé kostky.Na sádle zpěníme cibulku,přidáme maso -orestujeme ,přidáme ml.papriku,sůl.,raj.protlak,česnek ,podlijeme a dusíme do měkka./vše nejlépe v…
Vepřové v kořeněné marinádě-mooc dekuji bibince
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřového masa(já dělala z bůčku), 1 cibule, olej, instantní jíška(nebo solamyl). marináda : 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce koriandru, 1 lžička kurkumy(nebo kari), 1 lžička zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, pepř, 1 lžíce octa, šťáva z půl(nebo celého citronu), 2 lžíce oleje, sůl.
Postup přípravy
Postup:
Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu…
ČÍNSKÝ SAMURAJ-MOOC DEKUJI KUCHTÍK.CZ
Potřebné ingredience
INGREDIENCE: 0,5 kg vepřového na nudličky nakrájeného, 1 cibule na nudličky, něco paprik na čtverečky, trošku strouhané mrkve, zkrátka co doma najdete (bambusové výhonky....), 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžíce solamylu, nebo zkrátka škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička pepře, 1 lžička sušených chilli papriček, 1 lžička cukru, 1 vejce.MÍSTO BANBUSOVÝCH VYHONKU,JÁ DALA KUKUŘICI
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smíchat a nechat 1 den odležet. Druhý den smažíme vše na suché pánvi a mícháme a mícháme, až je to hotovo. Příloha: rýže.
Vepřové plátky na zelenince :P
Potřebné ingredience
vepřové plátky, cibule, olej plnotuč. hořčice, celer, mrkvička, koření-bob.list, nové koření, pepř, vývar (nebo voda a masox)
Postup přípravy
Na cibulku dáme osmahnout vepřové plátky, které před tím osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Až se nám zatáhnou, přidáme vývar (bo vodu s masoxem), koření a povaříme tak 15minut.…
Vepřový řízek "Madeta"
Potřebné ingredience
4 plátky vepřového masa z kýty (asi 600 g), mletý pepř, sůl, 3 lžíce oleje, 80 g sýra Niva, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky tvrdého sýra, mletá sladká paprika
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, okořeníme, osolíme a na rozehřátém tuku opečeme po obou stranách.
Opečené řízky klademe na plech, posypeme je nastrouhanou nivou, na kterou položíme…
HAVÍŘSKÉ MASO-DEKUJI MOOOC KUCHTÍK.CZ
Potřebné ingredience
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 20g anglické slaniny, 1 šlehačka, 2 stroužky česneku, 1 lčíce másla, 4 kyselé okurky, 2 lžíce poloh. Mouky, sůl.
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou slaninu opražíme, přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso a dusíme ve vlastní šťávě. Až je maso měkké, přidáme sůl, česnek a trochu vody. Povaříme a…