Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
BBQ rebierka

BBQ rebierka

Potřebné ingredience

asi 1,5 kg bravčových rebierok Koreniny na rebierka: asi 2 Pl soli (radšej dajte menej,zaleží kolko máte mäsa a aké je hrubé) ,1 pl čili papriky, 2 pl hnedého cukru, 2 pl údenej červenej papriky, 2 pl sušeného cesnaku, 2 čl korenia štyroch farieb Na BBQ omáčku: 1 šálka kečupu,1/2 š vody,1/3 š hned.cukru,1/4 š tmavej melasy,2 pl červeného octu,2 pl worčestr.omáčky,1 čl čili,2 čl cesnaku,2 čl papriky

Postup přípravy

Suchú zmes korenín zmiešame.Rebierka umyjeme a osušíme.Zo zadnej strany stiahneme tú tenkú bielu membránu.Nakrájame na jednotlivé rebrá ,po jednom alebo po dvoch.Okoreníme zmesou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčový steak s jablkovo-chrenovou  omáčkou

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou

Potřebné ingredience

asi 1 kg bravčovej krkovičky,grilovacie korenie,rozmarín,olej Omáčka: 1 cibula,3 jablká,asi 2 stručiky cesnaku,1/4 šálky bieleho vína ,1/4 šalky vývaru,tymian,1 čl horčice,1 čl chrenu,kusok masla

Postup přípravy

Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená panenka so smotanovými  cibulkami a hubami

Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubami

Potřebné ingredience

Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie

Postup přípravy

Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke

Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke

Potřebné ingredience

br.panenka alebo kuracie prsia,2 pl oleja,korenie,sol,1 pl masla,4 hrušky,1 čl hnedeho cukru,1 červena cibula,1 čl tymianu,1 sladka smotana,1 čl medu

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roztrhané mäsko

Roztrhané mäsko

Potřebné ingredience

mäso vhodné na pečenie (bravčove,hovädzie,jahňacie...)

Postup přípravy

Večer pred pečením si urobíme marinadu .Ja som robila z coca-coly,korenia,kečupu,horčice,sojovej omačky a cesnaku.Ale samozrejme si možete urobit podla seba.Umyte mäsko(cely kus)…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Údená rolka s medovo-horčicovou glazúrou

Údená rolka s medovo-horčicovou glazúrou

Potřebné ingredience

udena rolka alebo šunka (ale hodí sa aj na iné pečene maso) ,med,horčica,klinčeky,korenie na bravčove pečene

Postup přípravy

masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka.Zbavime sietky .V hrnčeku si rozpustíme med (ja som dala 1 PL medu a asi 3 PL horčice-ale ochutte si podla seba) ,pridame horčicu …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčové masko po thajsky

Bravčové masko po thajsky

Potřebné ingredience

asi 1/2 kg stehna alebo pliecka (da sa použit aj kuracie masko),cibula,cesnak, bravčova mast,sol,korenie,orientalne korenie (zmes),hladka muka,opražene arašidy,ananasový kompot

Postup přípravy

Je to sice stary receptik ešte zo Života,ale za to rychly a dobry.Neviem či ma niečo spoločne s thajskou kuchynou ,ale kto ma rad kombinaciu maska s ovocim tak si isto pochutí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sedliacke maso de luxe

Sedliacke maso de luxe

Potřebné ingredience

Brav.masko (stehno,pliecko),cibula,cesnak,horčica,1 dcl kyslej smotany,lečo (alebo čerstve paradajky a papriku),šampiony,maslo,1 PL parad.pretlaku,petrž.vnat,tvrdy syr,vegeta

Postup přípravy

masko si nakrajame na kocky,orestujeme nakrajanu cibulu,pridame maso,opečieme a podlejeme vodou.Pridame 1/2 bujonu a dusime.Ja som ešte dochutila všeliakym korenim.Ked je masko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Huspenina

Huspenina

Potřebné ingredience

1 br.koleno -udene,2 br.paprčky,1/2 kg br.pliecka,2-3 mrkvy,2 petrzleny,1 cibule,1 zelen.bujon,2 bobkove listy,5 guličiek noveho korenia,čierne korenie,sol,5 stručikov cesnaku

Postup přípravy

Maso riadne očistime a umyjeme v teplej vode.Dame do tlakoveho hrnca zalejeme vodou a privedieme do varu.Pozbierame penu,pridame 1 cibulu,všetko korenie,sol,bujon,cesnak,bob…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřove pečene v ceste

Vepřove pečene v ceste

Potřebné ingredience

Cesto:150 g hl.muky,100 g masla,voda podla potreby,sol Bravčove maso,šampiony,cibulka,vajcia,cesnak,šunka,koreniny

Postup přípravy

Najprv si urobime cesto,ja som to šupla do pekarne.Muku,pridame zmaknute maslo,sol a podla potreby prilievame vodu ( asi 1 dcl).Vypracujeme nelepive cesto a dame odlezat do…

Zobrazit více...

Kategorie