Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Netradiční slovenský špíz

Netradiční slovenský špíz

Potřebné ingredience

1kg plátkového sýra(měla jsem goudu), 1kg šunky, Obalila jsem v těstíčku z mouky, vajíčka a soli.Příloha hranolky.

Postup přípravy

Na skládáme na sebe do komínku střídavě sýr a šunku.Potom propíchneme v rozích špejlemi nebo jehlami od zhora až úplně dolů. Křížem rozřízneme. Obalíme v těstíčku a smažíme ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové měšce se zapečenými plněnými bramborami z PROSTŘENO

Vepřové měšce se zapečenými plněnými bramborami z…

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 plátky vepř.kýty,šunkový salám asi 10 dkg,plnotučná hořčice,sůl,pepř.Na směs:3 vejce,asi 6 žampionů,jarní cibbulka,sůl,pepř,grilovací koření.Příloha:větší brambory,1 lučina,sůl,pepř,česnek,nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Dáme si vařit brambory ve slupce.Během vření si připravíme maso a směs.Směs: Na pánvi osmažíme cibulku,přidáme žampony,rozšlehaná vajíčka,osolíme,opepříme a přidáme asi půl lžičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***Krkovičková plněná kapsa***

***Krkovičková plněná kapsa***

Potřebné ingredience

pro 4 osoby: 4 plátky krkovičky,niva,vysočina nebo herkules na plátky,sůl,pepř,hl.mouka,houbové koření,trochu vody Příloha : hranolky

Postup přípravy

Plátky krkovičky naklepeme,osolíme,opepříme.Nakrájíme na nivu a salám na malé kostičky.Sýr a salám smícháme a naplníme krkovičku tak ,abychom udělali kapsu a propíchneme ji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

Na 4 ptáčky potřebujeme 4 plátky kotlety,cca 10 dkg anglické slaniny,5 dkg šunkového salámu nebo šunky,plnotučná hořčice,sůl,pepř,smetana,hladká mouka,1 cibule,trochu oleje,asi 1l vody,4 vajíčka,máslo

Postup přípravy

Usmažíme si na másle vajíčka a necháme vychladnout.Naklepeme plátky masa,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,dáme na to plátek šunky,anglickou slaninu a usmažená vajíčka(někdo dává…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***Vepřové výpečky s domácím zelím a knedlíkem***

***Vepřové výpečky s domácím zelím a knedlíkem***

Potřebné ingredience

Výpečky: 1/2kg vepřové plece,1/2kg bůčku,sůl,pepř,kmín,trochu sádla,2-3 cibule Zelí: 1/2 hlávky zelí,sůl,kmín,1 vrchovatá lžíce hladké mouky,1 lžíce octa,osmažená 1 cibule,cukr,voda Knedlík : 1/2 kg hrubé mouky,1 kostka droždí,250 ml mléka,2 lžičky cukru,1 žloutek,asi 2 lžičky soli,2 housky nakráj. na kostičky

Postup přípravy

Veškeré maso nakrájíme,dáme do pekáčku,přidáme nakrájenou cibuli,sůl,kmín a sádlo a dáme péct na 2 hodiny. Zelí nakrájíme na drobné nudličky,přidáme sůl,kmín,vodu a vaříme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PEČENÉ OVAROVÉ KOLENO

PEČENÉ OVAROVÉ KOLENO

Potřebné ingredience

1 vepřové koleno,voda,10 kuliček pepře,5 kuliček nového koření,1 lžíce soli,5 bobkových listů,5 stroužků česneku,2 cibule

Postup přípravy

Koleno omyjeme,dáme do velkého kastrolu s vodou,kořením,solí.Vaříme pomalu asi 2 hodiny(dle velikosti kolena).poté necháme v teplém vývaru vychladnout.
Vychladlé koleno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Falešné ražniči

Falešné ražniči

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kýty,1 rajčatový protlak,2-3 stroužky česneku(dle chuti),2 lžíce hořčice,2 lžíce sój.omáčky,sůl,pepř,2 cibule,olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a vložíme do vymazaného pekáčku.V misce si umícháme protlak,hořčici,sój.omáčku a prolisovaný česnek a plátky masa směsí pomažeme.Navrch…

Zobrazit více...

Kategorie