Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky se švestkou

Vepřové závitky se švestkou

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (plec, kýta), 100g sušených švěstek, 100ml bílého vína, sůl, pepř, grilovací koření, máslo, olivový olej, 100ml smetany, event. jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a do každého zabalíme 2 švestky, které jsme nechali několik hodin namočené ve víně. Maso orestujeme na másle s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené medové maso

Uzené medové maso

Potřebné ingredience

500g uzeného masa (plátky), 1 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička krámžské hořčice, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, trochu vody

Postup přípravy

Maso naložíme do marinády asi na 2hod., poté pečeme 20-30 min. na 200°C.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Vepřové kapsy v sáčku na pečení

Potřebné ingredience

500g kýty, 1 olomoucké tvarůžky, sůl, pepř, paprika, olivový olej, 1 sáček na pečení

Postup přípravy

Z masa nakrájíme silnější plátky, do každého uděláme kapsu. Maso osolíme, opepřime, opaprikujeme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den kapsy plníme půlkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnaté vepřové masíčko

Šťavnaté vepřové masíčko

Potřebné ingredience

500g kotlety (kýty), 4 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce majonézy, 2 lžičky papriky, 1 - 2 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, sůl

Postup přípravy

Maso naklepeme, mírně osolíme a naložíme do marinády, smíchené ze všech ingrediencí. Necháme do druhého dne odležet, poté smažíme na oleji.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinované zapečené plátky

Marinované zapečené plátky

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na pivě

Krkovička na pivě

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky, 250ml světlého piva, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, 1 velký krajíc chleba (nebo 2 menší) pomazaný plnotučnou hořčicí

Postup přípravy

Maso po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme, okmínujeme a orestujeme na oleji. Přidáme česnek, podlijeme pivem a trochou vody a necháme dusit. Když je maso téměř měkké, do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnaté vepřové maso

Šťavnaté vepřové maso

Potřebné ingredience

700g vepřové krkovice, olej, máslo, sůl, pepř, 1/2 masoxu, 2 lžíce krémžské hořčice, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 smetana, 100 - 150ml piva, trochu vody

Postup přípravy

Plátky masa nařízneme po stranách, osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme smetanu, hořčice, pivo a trochu vody (asi 50 - 100ml). Když se směs začně vařit,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na žampionech

Vepřové plátky na žampionech

Potřebné ingredience

600g vepřového masa (kýta, krkovice), 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, trochu olivového oleje, sůl, pepř, kari, 1 vetší plechovka žampionů, instantní jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kari z obou stran. V papiňáku necháme rozehřát tuk, maso opečeme z obou stran a zalijeme vodou. Vaříme v papiňáku asi 30 min…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso s mrkví

Dušené vepřové maso s mrkví

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (kýta, plec), asi 750g mrkve na kolečka, sůl, pepř, vegeta, máslo a olivový olej, 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla na jíšku, 1/2 citrónu

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na másle a oleji, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka, pak přídáme mrkev a doděláme. Zahustíme jíškou a dochutíme citrónovou šťávou.

Zobrazit více...

Kategorie