Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA

ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA

Potřebné ingredience

Suroviny do náplně: 1 kg tenkostěnných paprikových lusků-s očištěnými vnitřky, 400-500 g mletého masa, ½ hrnku strouhanky, 1 houska nakrájená na kostičky, ½ hrníčku mléka na namočení housky, 1 menší cibule-jemně nakrájená, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 1-2 vejce, 1 lžička plnotučné hořčice, sušená majoránka, na špičku nože sladké mleté papriky-pro barvu, pár kapek polévkové koření, popřípadě jiné koření na dochucení- jak kdo má rád, mletý pepř, sůl. Suroviny do směsi: 5-6 velkých rajčat-nakrájených na větší kostky nebo plátky, 3 velké cibule-nakrájené nahrubo, 3 velké stroužky česneku-nasekaného na drobné kousky, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 3 lžíce ostřejšího kečupu, 1-2 lžíce krystalového cukru, 2-3 tenké plátky másla, ½ hrnku studené vody, pepř, sůl.

Postup přípravy

Zapečené plněné paprikové lusky s rajčatovou směsí jsou vynikajícím teplým obědem, nebo večeří.
Avšak největší pochoutkou jsou druhý den, pěkně chuťově zaležené -teplé, vlažné…

Zobrazit více...

Kategorie