Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA

0.0
ZAPÉKANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY – VELKÁ POCHOUTKA

Potřebné ingredience

Suroviny do náplně: 1 kg tenkostěnných paprikových lusků-s očištěnými vnitřky, 400-500 g mletého masa, ½ hrnku strouhanky, 1 houska nakrájená na kostičky, ½ hrníčku mléka na namočení housky, 1 menší cibule-jemně nakrájená, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 1-2 vejce, 1 lžička plnotučné hořčice, sušená majoránka, na špičku nože sladké mleté papriky-pro barvu, pár kapek polévkové koření, popřípadě jiné koření na dochucení- jak kdo má rád, mletý pepř, sůl. Suroviny do směsi: 5-6 velkých rajčat-nakrájených na větší kostky nebo plátky, 3 velké cibule-nakrájené nahrubo, 3 velké stroužky česneku-nasekaného na drobné kousky, 2 stroužky česneku-utřeného na kašičku, 3 lžíce ostřejšího kečupu, 1-2 lžíce krystalového cukru, 2-3 tenké plátky másla, ½ hrnku studené vody, pepř, sůl.

Postup přípravy

Zapečené plněné paprikové lusky s rajčatovou směsí jsou vynikajícím teplým obědem, nebo večeří.
Avšak největší pochoutkou jsou druhý den, pěkně chuťově zaležené -teplé, vlažné nebo studené s čerstvým chlebíčkem a nakládanou okurčičkou /viz foto/. Příprava je malinko pracnější, ale stojí to opravdu za to.

Postup-náplň do paprikových lusků:
Ve větší míse prosolíme a opepříme mleté maso, přidáme cibuli, česnek, majoránku, hořčici, koření a dobře promícháme-pak necháme v ledničce zaležet alespoň hodinu.
Mezi tím v menší misce pokropíme mlékem nakrájenou housku, trochu osolíme, přidáme vejce a zamícháme. Pak ji spojíme s mletým masem, dochutíme, dobře propracujeme a zahustíme strouhankou do dostatečně husté hmoty.

Dokončení:
Prázdné paprikové lusky plníme náplní z mletého masa až po okraj.
Na vymaštěný plíšek s vyšším okrajem rozložíme /viz suroviny na směs/ polovinu dávky cibule a na ní část rajčátek. Zasypeme nasekaným česnekem, krystalem, trochu posolíme a opepříme. Pokud zbude trochu masové náplně, rozdrobíme ji do plíšku.
Nahoru naklademe plněné lusky, které jemně potřeme prolisovaným česnekem.
Čtvrtá vrstva bude druhá polovina rajčátek a zbytek cibule.
Znovu jemně prosolíme, opepříme, zalijeme půl hrníčkem vody a poklademe plátky másla.

Pečeme přikryté ve vyhřáté troubě ½ - ¾ hodiny na 170-180 st. C., pak zvýšíme teplotu na 180-190 stupňů. Nepřikryté necháme vypéct tekutinu na hustotu směsi, jak to máme rádi, případně doléváme vodou. Současně sledujeme barvu paprik, již trochu opečené je jednou otočíme a dopékáme do zlatohněda.

Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 4. 1. 2016, 10:51
(clamp)
yarkal 10. 1. 2016, 20:04
@laskonka333 (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie