Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Obídek

Obídek

Potřebné ingredience

Mleté maso (viz ingredience níž), hlávkové zelí (viz níže), brambory

Postup přípravy

Tak jsem uvařila pro nás oblíbené jídlo:
Brambor, zelí a karbanátky...
Zelí: nakrouháme na nudličky a vaříme společně s vodou do měkka.Přidáme na oleji s moukou jíšku, přímo…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné tortily

Plněné tortily

Potřebné ingredience

Mleté maso (jakékoli, dáváme většinou vepřové, ale včera jsme to měli z kuřecího) , plechovka fazolí v chilli omáčce (jdou i normální fazole předem namočené a uvařené - je to levnější, ale musí se na to myslet předem), kukuřice (existují i fazole s kukuřicí v omáčce), protlak, sůl, pepř. Tortily k podávání.

Postup přípravy

Osmažíme osolené a opepřené mleté maso, přidáme fazole, kukuřici, protlak a prohřejeme. Ochutnáme, dochutíme a podáváme v tortilách. Tortily buď koupíme nebo vyrobíme.
Druhý…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Potřebné ingredience

!!!pouze vepřové mleté maso!!!, šlehačka, podravka nebo aroma mix, olej

Postup přípravy

Mleté maso propasíruji se šlehačkou, nechám cca 40 minut odležet, vsypu podravku, pořádně zamíchám a do lehce pomaštěného pekáčku vytvořím bochník sekané a podleji vodou. Peče se…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ČILI BLŮŮŮŮ PO NAŠEM...:)))

ČILI BLŮŮŮŮ PO NAŠEM...:)))

Potřebné ingredience

mleté maso cibule olej sterilované fazole v rajčatovém protlaku kečup nebo rajčatový protlak koření - bobkový list, oregáno, pepř, mletý kmín a dál každý podle chuti sůl cukr

Postup přípravy

Na oleji orestuju cibulu až zesklovatí a přidám mleté maso. Rozžduchám ho vařečkou aby se od sebe oddělilo a bylo jako by sypké. Nechám chvilku podusit.
Pak přidám fazole,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
SARMALE SE ZELÍM

SARMALE SE ZELÍM

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího), hrst uvařené rýže, sůl,pepř, cibule, kečup dle chuti a 2 sklenice kysaného zelí

Postup přípravy

Mleté maso, uvařenou rýži, sůl a pepř důkladně promícháme. Z této hotové směsi utvoříme šišky. Na dno pekáčku dáme polovinu zelí, na ni poklademe masové šišky a na ně navrstvíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
RYCHLÁ OMÁČKA Z MLETÉHO MASA NA ŠPAGETY +++

RYCHLÁ OMÁČKA Z MLETÉHO MASA NA ŠPAGETY +++

Potřebné ingredience

Špagety, cibule, 1 lžička hladké mouky, mleté maso, sůl, pepř, voda, 1 malý rajský protlak, trochu kečupu, rajče a zelenou papriku ( nemusí být ), česnek.

Postup přípravy

Osmažíme cibuli na to dáme mleté maso orestujem, zaprášíme moukou,přidáme sůl,pepř,kmín,1/2 masoxu a vše restujem.Podlijeme vodou přidáme rajský protlak + kečup můžem přidat …

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté maso v zelných listech

Mleté maso v zelných listech

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 8 velkých zelných listů, 2 rohlíky, pepř, sůl.

Postup přípravy

Zelné listy vaříme ve slané vodě doměkka, nesmí se trhat. Mleté maso osolíme, opepříme podle chuti, přidáme v mléce namočené rohlíky (nakrájené na kostičky) a promícháme. Naplníme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Špagety s hovězím masem

Špagety s hovězím masem

Potřebné ingredience

300 g mletého hovězího masa, 1 sáček kořecnící směsi na špagety od Vitany, 5 lžic kečupu, 8 vypeckovaných oliv, 2 lžičky kaparů, 350 g špaget

Postup přípravy

V horké pánvi zahřejme 3 lžíce oleje, přidáme 300 g mletého hovězího masa, prudce osmahneme a promícháme s obsahem sáčku s kořenícím přípravkem. K hotovému masu přidáme 5 lžic…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté řízky s houbami

Mleté řízky s houbami

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa, 150g strouhaného sýra, 200g hub, 2PL hr.mouky, 200 ml mléka, špetka soli a pepře,vejce a strouhanku na obalení

Postup přípravy

Z masa, sýra,drobně nasekaných hub, mouky, soli, pepře a mléka uděláme směs.Vytvarujeme 4 řízky, ty obalíme a osmažíme.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 5 až 6 středně velkých brambor 200g hrubé mouky (podle potřeby i víc) 50 g krupice 2 vejce sůl 2 cibule zelí hlavkové nebo kyselé tuk + hl. mouka (na jížku) kousek uzenýho vařenýho asi tak 30 dkg (v celku)

Postup přípravy

Post

Brambory uvaříme ve slupce,po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno.
Přidáme vejce ,sůl,krupici,zamícháme a přidáme hrubou mouku.
Vytvoříme si…

Zobrazit více...

Kategorie