Obídek
Potřebné ingredience
Mleté maso (viz ingredience níž), hlávkové zelí (viz níže), brambory
Postup přípravy
Tak jsem uvařila pro nás oblíbené jídlo:
Brambor, zelí a karbanátky...
Zelí: nakrouháme na nudličky a vaříme společně s vodou do měkka.Přidáme na oleji s moukou jíšku, přímo…
Plněné tortily
Potřebné ingredience
Mleté maso (jakékoli, dáváme většinou vepřové, ale včera jsme to měli z kuřecího) , plechovka fazolí v chilli omáčce (jdou i normální fazole předem namočené a uvařené - je to levnější, ale musí se na to myslet předem), kukuřice (existují i fazole s kukuřicí v omáčce), protlak, sůl, pepř. Tortily k podávání.
Postup přípravy
Osmažíme osolené a opepřené mleté maso, přidáme fazole, kukuřici, protlak a prohřejeme. Ochutnáme, dochutíme a podáváme v tortilách. Tortily buď koupíme nebo vyrobíme.
Druhý…
Šlehačková sekaná
Potřebné ingredience
!!!pouze vepřové mleté maso!!!, šlehačka, podravka nebo aroma mix, olej
Postup přípravy
Mleté maso propasíruji se šlehačkou, nechám cca 40 minut odležet, vsypu podravku, pořádně zamíchám a do lehce pomaštěného pekáčku vytvořím bochník sekané a podleji vodou. Peče se…
ČILI BLŮŮŮŮ PO NAŠEM...:)))
Potřebné ingredience
mleté maso cibule olej sterilované fazole v rajčatovém protlaku kečup nebo rajčatový protlak koření - bobkový list, oregáno, pepř, mletý kmín a dál každý podle chuti sůl cukr
Postup přípravy
Na oleji orestuju cibulu až zesklovatí a přidám mleté maso. Rozžduchám ho vařečkou aby se od sebe oddělilo a bylo jako by sypké. Nechám chvilku podusit.
Pak přidám fazole,…
SARMALE SE ZELÍM
Potřebné ingredience
1/2 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího), hrst uvařené rýže, sůl,pepř, cibule, kečup dle chuti a 2 sklenice kysaného zelí
Postup přípravy
Mleté maso, uvařenou rýži, sůl a pepř důkladně promícháme. Z této hotové směsi utvoříme šišky. Na dno pekáčku dáme polovinu zelí, na ni poklademe masové šišky a na ně navrstvíme…
RYCHLÁ OMÁČKA Z MLETÉHO MASA NA ŠPAGETY +++
Potřebné ingredience
Špagety, cibule, 1 lžička hladké mouky, mleté maso, sůl, pepř, voda, 1 malý rajský protlak, trochu kečupu, rajče a zelenou papriku ( nemusí být ), česnek.
Postup přípravy
Osmažíme cibuli na to dáme mleté maso orestujem, zaprášíme moukou,přidáme sůl,pepř,kmín,1/2 masoxu a vše restujem.Podlijeme vodou přidáme rajský protlak + kečup můžem přidat …
Mleté maso v zelných listech
Potřebné ingredience
500 g mletého masa, 8 velkých zelných listů, 2 rohlíky, pepř, sůl.
Postup přípravy
Zelné listy vaříme ve slané vodě doměkka, nesmí se trhat. Mleté maso osolíme, opepříme podle chuti, přidáme v mléce namočené rohlíky (nakrájené na kostičky) a promícháme. Naplníme…
Špagety s hovězím masem
Potřebné ingredience
300 g mletého hovězího masa, 1 sáček kořecnící směsi na špagety od Vitany, 5 lžic kečupu, 8 vypeckovaných oliv, 2 lžičky kaparů, 350 g špaget
Postup přípravy
V horké pánvi zahřejme 3 lžíce oleje, přidáme 300 g mletého hovězího masa, prudce osmahneme a promícháme s obsahem sáčku s kořenícím přípravkem. K hotovému masu přidáme 5 lžic…
Mleté řízky s houbami
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa, 150g strouhaného sýra, 200g hub, 2PL hr.mouky, 200 ml mléka, špetka soli a pepře,vejce a strouhanku na obalení
Postup přípravy
Z masa, sýra,drobně nasekaných hub, mouky, soli, pepře a mléka uděláme směs.Vytvarujeme 4 řízky, ty obalíme a osmažíme.
BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM
Potřebné ingredience
Suroviny: 5 až 6 středně velkých brambor 200g hrubé mouky (podle potřeby i víc) 50 g krupice 2 vejce sůl 2 cibule zelí hlavkové nebo kyselé tuk + hl. mouka (na jížku) kousek uzenýho vařenýho asi tak 30 dkg (v celku)
Postup přípravy
Post
Brambory uvaříme ve slupce,po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno.
Přidáme vejce ,sůl,krupici,zamícháme a přidáme hrubou mouku.
Vytvoříme si…