Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius (filé) na víně s paprikou

Pangasius (filé) na víně s paprikou

Potřebné ingredience

2 dcl bílého vína, 1kg Pangasiuse (filé nebo jakákoliv ryba podle chuti), 2dcl vody,2 smetany ke šlehání, 2 čerstvé červené nebo oranžové papriky, sůl, solamyl

Postup přípravy

Papriku si nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce (nebo pekáčku) zalijeme 2dcl bílého vína a 1-2dcl vody. Vše vaříme nebo dusíme v troubě až je paprika měkoučká, přilijeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)

ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)

Potřebné ingredience

* 450 g pevných brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
* 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na zakapání
* 200 g brokolice, rozebrané na co nejmenší růžičky
* 50 g hladké mouky
* 600 ml mléka
* 250 g filé z lososa bez kůže
* 250 g filé z tresky bez kůže
* 3 lžíce nasekané petrželky
* jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu
* sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Odzkoušeno - jiné už ani neděláme

1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty…

Zobrazit více...

Kategorie