(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
ZAPEČENÉ SMETANOVÉ BRAMBORY (z Apetitu)
Potřebné ingredience
* 450 g pevných brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
* 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na zakapání
* 200 g brokolice, rozebrané na co nejmenší růžičky
* 50 g hladké mouky
* 600 ml mléka
* 250 g filé z lososa bez kůže
* 250 g filé z tresky bez kůže
* 3 lžíce nasekané petrželky
* jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu
* sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
Odzkoušeno - jiné už ani neděláme
1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.
2. Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.
3. V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky. Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.
4. Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).
Místo ryby můžete dát i kuřecí maso - je to stejně senzační.
1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.
2. Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.
3. V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky. Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.
4. Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).
Místo ryby můžete dát i kuřecí maso - je to stejně senzační.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé