Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Pangasius (filé) na víně s paprikou

0.0
Pangasius (filé) na víně s paprikou

Potřebné ingredience

2 dcl bílého vína, 1kg Pangasiuse (filé nebo jakákoliv ryba podle chuti), 2dcl vody,2 smetany ke šlehání, 2 čerstvé červené nebo oranžové papriky, sůl, solamyl

Postup přípravy

Papriku si nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce (nebo pekáčku) zalijeme 2dcl bílého vína a 1-2dcl vody. Vše vaříme nebo dusíme v troubě až je paprika měkoučká, přilijeme smetany, osolíme a necháme zase prohřát, do této teplé směsi vložíme osolenou rybu a pečeme nebo vaříme asi 15minut. Hotovou rybu vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Přidáme trochu solamylu romíchaného v trošce vody a povaříme. Dochutíme solí a podáváme s bramborem. Je to neuvěřitelná dobrota :-)

Nakrájíme si 2 červené (oranžové) papriky na kostičky

Papriku vložíme do hrnce nebo do pekáčku a zalijeme 2 dcl vína a 1-2 dcl vody (tak aby všechna paprika byla ponořená) a dáme vařit (nebo péct do trouby).

Když je paprika měkoučká, tak přilijeme dvě smetany, přisolíme a dáme zase prohřát.

Připravenou rybu si osolíme

A vložíme do teplé směsi. Dáme zase na 15 minut vařit (péct).

Když je ryba hotová, tak ji vyjmeme a omáčku rozmixujeme (já mixuji ponorným mixérem). Přidáme trochu solamylu rozmíchaného v trošce vody a omajdu zase povaříme. Dochutíme solí - případně i podravkou.

Podáváme např. s vařeným bramborem a je to fakt mňamka :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie