Kapr po gruzínsku
Potřebné ingredience
Pro 6 osob: 6 porcí kapra - menší cibule - 100 g másla - lžička sušeného zázvoru - sůl - trocha tymiánu - 6 kuliček pepře - 6 kuliček nového koření - 250 ml sladké smetany na vaření - voda nebo vývar
Postup přípravy
Porce kapra osolíme a poprášíme mletým zázvorem (já používám stouhaný čerstvý). V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, nové koření a…
Gnocchi s lososem
Potřebné ingredience
Pro čtyři osoby Dva balíčky gnocchi - 400 g filetů lososa bez kůže - 1 větší pórek - kelímek sladké smetany na vaření - olivový olej - čerstvě mletý pepř - sůl
Postup přípravy
Očistíme pórek, nakrájíme ho na tenčí kolečka, použijeme bílou i zelenou část. Připravíme si pánev, olej a lososa.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj opéct lososa.…
Pangasius se sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
na 4 porce filety z pangasia - cca 600 gramů, 2 cibule, 1 česnek (celá palice, klidně i víc, smažením zesládne, nebojte se toho :-)), 1/2 sklenice sušených rajčat, špetka soli
Postup přípravy
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku rozkrojíme podélně na polovinu. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rajčata i s olejem,…