Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Kapr po gruzínsku

Kapr po gruzínsku

Potřebné ingredience

Pro 6 osob: 6 porcí kapra - menší cibule - 100 g másla - lžička sušeného zázvoru - sůl - trocha tymiánu - 6 kuliček pepře - 6 kuliček nového koření - 250 ml sladké smetany na vaření - voda nebo vývar

Postup přípravy

Porce kapra osolíme a poprášíme mletým zázvorem (já používám stouhaný čerstvý). V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, nové koření a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Gnocchi s lososem

Gnocchi s lososem

Potřebné ingredience

Pro čtyři osoby Dva balíčky gnocchi - 400 g filetů lososa bez kůže - 1 větší pórek - kelímek sladké smetany na vaření - olivový olej - čerstvě mletý pepř - sůl

Postup přípravy

Očistíme pórek, nakrájíme ho na tenčí kolečka, použijeme bílou i zelenou část. Připravíme si pánev, olej a lososa.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj opéct lososa.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius se sušenými rajčaty

Pangasius se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

na 4 porce filety z pangasia - cca 600 gramů, 2 cibule, 1 česnek (celá palice, klidně i víc, smažením zesládne, nebojte se toho :-)), 1/2 sklenice sušených rajčat, špetka soli

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku rozkrojíme podélně na polovinu. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rajčata i s olejem,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fantasticky jednoduchá, rychlá a chutná "indická" polévka z červené čočky

Fantasticky jednoduchá, rychlá a chutná "indická"…

Potřebné ingredience

Hrníček červené čočky - konzerva krájených loupaných rajčat - cibule - tři stroužky česneku - lžička římského kmínu, mletého - kostka zeleninového bujónu - olivový olej - červená chilli paprička (nemusí být, lze nahradit i mletým chilli) - listy koriandru (nemusí být) - kysaná smetana (nemusí být) -

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky. Kdo má chuť na polévku v ostré verzi, nakrájí na jemné proužky chilli papričku. Rozpálíme olej, dáme na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka

Květáková polévka

Potřebné ingredience

Menší květák, dvě mrkve, cibule, tři lžíce hladké mouky, stroužek česneku, máslo, mletý černý pepř, kostka zeleninového bujónu, kelímek sladké smetany

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme máslo, na něm osmažíme cibulku. Zaprášíme moukou a osmažíme. Zaijeme vodou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a mletý…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Skvělá cuketová polévka

Skvělá cuketová polévka

Potřebné ingredience

Dvě menší cukety, pórek nebo dvě cibule, tři lžíce hladké mouky, kelímek sladké smetany, olivový olej, kostka zeleninového bujónu, mletý černý pepř, může být na másle osmažená, na kostky nahrájená houska nebo toust, parmazán či strouhaný sýr

Postup přípravy

Pórek (případně cibule) i cukety očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme olej, přidáme pórek, poté cuketu. Smažíme dozlata až dohněda. Zaprášíme moukou, necháme ji zezlátnout.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lahodné noky se špenátem

Lahodné noky se špenátem

Potřebné ingredience

2 balíčky gnocchi, půl kila kuřecích prsou, balíček špenátu, ale ne protlaku, listového!!!!, tři stroužky česneku, svazek jarní cibulky, olivový olej, 100 gramů mozzarelly, pepř, sůl, případně sladká smetana (kelímek)

Postup přípravy

Na čtyři porce
Očistíme cibulku a nakrájíme na tenká kolečka. Prsa nakrájíme na malé kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kuřecí prsa. Chvilku opékáme. Potom přidáme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Vynikající noky se žampionovou omáčkou jako z pizzerie

Vynikající noky se žampionovou omáčkou jako z pizzerie

Potřebné ingredience

Balíček gnocchi, Svazek jarní cibulky, Půl kila žampionů, Olivový olej, 100 gramů nivy, Kelímek sladké smetany, Mletý černý pepř, Bazalka, čerstvá nebo sušená

Postup přípravy

Na dvě porce
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky cca půl centimetru silné. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme olivový olej, dáme na něj zesklovatět cibulku.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s houbovou omáčkou

Potřebné ingredience

Těstoviny - Půl kila hub, lesních či žampionů (nejlepší jsou lišky) - Středně velká cibule - Olej - 100 g nivy (může být víc) - Balíček žervé (cca 100-150 g) - Trochu mletého pepře - Sůl - Dva tři stroužky česneku (nemusí být)

Postup přípravy

Očistíme houby, nakrájíme je na kousky. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky. Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme. Rozpálíme olej, necháme na něm lehce zezlátnout cibulku.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bleskově rychlé těstoviny s vynikající cuketovou omáčkou

Bleskově rychlé těstoviny s vynikající cuketovou…

Potřebné ingredience

Balíček těstovin podle chuti - např. penne, farfalle Dvě malé cukety - Olivový olej - Dva kelímky kysané smetany - Kari (dobré je např. kari Vitana, je sice ostřejší, ale není kyselé jako jiné značky) - Kostka zeleninového bujónu - Sůl

Postup přípravy

Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Zatím nakrájíme neoloupané cuketky na kolečka cca 0,5 cm. Rozpálíme olivový olej. Dáme na něj smažit cukety, smažíme, dokud nejsou zlaté až…

Zobrazit více...

Kategorie