Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Květáková polévka

0.0
Květáková polévka

Potřebné ingredience

Menší květák, dvě mrkve, cibule, tři lžíce hladké mouky, stroužek česneku, máslo, mletý černý pepř, kostka zeleninového bujónu, kelímek sladké smetany

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme máslo, na něm osmažíme cibulku. Zaprášíme moukou a osmažíme. Zaijeme vodou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a mletý pepř. Přivedeme k varu. Přidáme zeleninovou kostku a vaříme, dokud květák nezměkne. Necháme trochu vychladnout a pak rozmixujeme. Znovu dáme vařit. Když polévka vře, dáme do ní očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev (anebo ji můžeme nakrájet na tenká kolečka,podle chuti) a smetanu. Minutku dvě povaříme. Nakonec můžeme dochutit troškou lisovaného česneku. K dokonalosti dovedeme, když ji podáváme s na másle osmaženými kostičkami houstičky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajinkaj 1. 9. 2012, 13:49
Opravdu výborná, všem moc chutnala ^o) (clamp)
jíta406 5. 11. 2008, 9:27
DOBRÝ DEN,DNESKA BUDU DĚLAT ASI PO PÁTÉ VAŠÍ POLÍVKU A JE SUPER (Y)I NAŠÍ MALÝ A TO JE PĚKNÝ MLSOUN MOC CHUTNALA (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (hello)
ZuzkaLu 26. 10. 2008, 13:15
Opravdu moc dobrá a smetana krásně zjemní chuť květáku. I manžel si na ni pochutnal - a to květák moc nemusí :-)
Silvka 12. 10. 2008, 0:18
Výborná! Dnes jsem zkoušela, milujeme květák, jenže...Šla jsem pro něj najisto do mrazáku a nebyl tam...takže jsem použila pórek a bylo to taktéž vynikající! (Y) (Y) (Y)
dudney 4. 10. 2008, 18:43
(F)Dobrý podvečer, (F) tak jsem se dnes inspirovala a dopadlo to na výbornou, :-) (Y) moc chutnala. Děkuji za recept. (clamp)
michvon 6. 10. 2008, 10:27
@dudney Dík. My ji milujeme celá rodina. Jsem moc ráda, že vám chutnalo :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie