Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Skvělá cuketová polévka

0.0
Skvělá cuketová polévka

Potřebné ingredience

Dvě menší cukety, pórek nebo dvě cibule, tři lžíce hladké mouky, kelímek sladké smetany, olivový olej, kostka zeleninového bujónu, mletý černý pepř, může být na másle osmažená, na kostky nahrájená houska nebo toust, parmazán či strouhaný sýr

Postup přípravy

Pórek (případně cibule) i cukety očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme olej, přidáme pórek, poté cuketu. Smažíme dozlata až dohněda. Zaprášíme moukou, necháme ji zezlátnout. Pak zalejeme vodou, přidáme pepř a přivedeme k varu. Přidáme zeleninovou kostku a povaříme cca deset minut. Necháme trochu vychladnout a pak rozmixujeme. Přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Pak vypneme. Na dno talíře můžeme dát krajíc opečeného toustového chleba posypaného parmazánem nebo můžeme do polévky přidat osmaženou housku a posypat parmazánem nebo jiným sýrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajinkaj 2. 8. 2012, 11:37
Musím tedy napsat, že polévka je opravdu moc dobrá. Zkusím někdy i z dýně. (clamp)
gabikaKa 2. 10. 2008, 19:33
Miška, verím, že je skvelá. Ja robím prakticky takú istú, len bez pórku (niekedy dám 2-3 zemiaky) a je ÚŽASNÁ. A čo je hlavné, chutí manželovi (čo je pri jeho vzťahu k cukete ozaj úspech |:o) |:o)). Nechápal, keď sa dozvedel, z čoho je. ;-) ;-).
michvon 6. 10. 2008, 10:30
@gabikaKa Já taky dělám variantu bez pórku, nakonec do ní přidám v mléce rozmíchaný žloutek. Díky téhle polívce se moji rodiče naučili jíst cuketu (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie