Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Fantasticky jednoduchá, rychlá a chutná "indická" polévka z červené čočky

0.0
Fantasticky jednoduchá, rychlá a chutná "indická" polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

Hrníček červené čočky -
konzerva krájených loupaných rajčat -
cibule -
tři stroužky česneku -
lžička římského kmínu, mletého -
kostka zeleninového bujónu -
olivový olej -
červená chilli paprička (nemusí být, lze nahradit i mletým chilli) -
listy koriandru (nemusí být) -
kysaná smetana (nemusí být) -

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky. Kdo má chuť na polévku v ostré verzi, nakrájí na jemné proužky chilli papričku. Rozpálíme olej, dáme na něj smažit cibulku, necháme zesklovatět, pak přidáme česnek, případně chilli papričku. Chvilku smažíme, ale pozor, aby se česnek nepřipekl, pak by zhořknul. Zaprášíme mletým římským kmínem a necháme asi minutku smažit, aby se koření krásně rozvonělo. Pak přidáme propláchnutou čočku a necháme ji obalit v koření. Poté zalijeme vodou, přivedeme k varu, do vroucí dáme zeleninovou kostku. Vaříme asi deset minut. Do uvařené polévky přidáme konzervu rajčat. Samozřejmě lze použít i čerstvá rajčata. Hotovou polévku můžeme rozmixovat, ale my ji máme radši v původní podobě. Na talíři lze dokořenit nasekanými koriandrovými lístky a/nebo kopečkem kysané smetany. Lepší je verze s chilli, ale jelikož máme malé děti, dělám ji teď bez chilli papriček a "doostřujeme" si ji až na talíři mletým chilli.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luciášš 15. 11. 2008, 19:45
právě sem ji uvařila, je fantastická,konečně nějaká obměna,akorát sem ji trochu zahustila, máme rádi husté polévk za receptík (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie