Francouzské brambory zase trochu jinak
Potřebné ingredience
750 g brambor, 5 stroužků česneku, 1 cibule, 200 g strouhaného sýra, 180 ml zakysané smetany, 5 vajec, maizena, kmín, sůl, máslo
Postup přípravy
Brambory oloupat, nakrájet na plátky, civbuli na kkolečka, česnek na plátky.
Zapékací mísu vymazat máslem, dát brambory (osolit, opepřit), na to cibuli, česnek. Vrstvy…
Houbový knedlík se smetanovou omáčkou
Potřebné ingredience
KNEDLÍK: 2 hrnky nakrájených na kostičky rohlíků, 1/2 hrnku másla, 2 vejce, 15 žampionů, 1 žloutek, 4 lžíce mléka, 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, sůl + máslo na vymázání hrnků OMÁČKA: 1,5 hrnku zeleninového vývaru, 1 smetana, 1 cibule, 2 lžíce trvdého sýru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, sůl, pepř
Postup přípravy
Žampiony opečeme na másle a necháme vychladnout.
Máslo utřeme do pěny, vešleháme žloutek a vejce. Vmícháme rohlík pokapaný mlékem, přisypeme mouku a strouhanku, osolíme,…