Grenadýrmarš, neboli červené brambory
Potřebné ingredience
Asi 1kg brambor, asi 200g těstovin, já dávám kolínka, 1-2 cibule, 1 lžička sladké papriky, sádlo nebo olej na smažení.
Postup přípravy
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě zvlášť uvaříme těstoviny, obojí zcedíme. Než se vše uvaří oloupeme cibuli /my máme rádi hodně/, nakrájíme a usmažíme dozlatova přidáme…
Jemný houskový knedlík
Potřebné ingredience
8 včerejších housek, nebo rohlíků, sádlo na opečení pečiva, 1/2 l mléka, 2 vejce, sůl asi 100 g hrubé mouky
Postup přípravy
8 včerejších housek nakrájíme na kostky, osmahneme na sádle nebo na oleji. Po vychladnutí vmícháme 1/2 l mléka ve kterém jsme rozšlehali 2 vejce. Osolíme a necháme asi 20 minut…