BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Cukeťák s pomalu pečenou kukuřičkou a cibulovou omáčkou
Potřebné ingredience
cukeťák pečený na plechu - receptů je celá řada, já dělala jen z cukety, strouhanky, vajec (a koření - česnek, majoránka, sůl) mladé kukuřičky z pole utržené, máslo,sůl, provensál cibule, máslo, hladká mouka, provensál, sůl
Postup přípravy
Upečeme cukeťák. Během toho, co se nám peče rozehřejeme na pánvičce máslo a dáme na něj opékat mladé, maličké kukuřičky, čím menší, tím lepší. Trochu je osolíme, přidáme…
BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Omáčka z červené řepy
Potřebné ingredience
středně velká červená řepa, celer, zázvor, česnek, sůl
Postup přípravy
Celer (poloviční množství než řepy) a řepu nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody, přidáme na kousky nakrájený zázvor (tak 3 cm dlouhý kousek) a nakrájený česnek (5…