Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Cukeťák s pomalu pečenou kukuřičkou a cibulovou omáčkou

0.0
Cukeťák s pomalu pečenou kukuřičkou a cibulovou omáčkou

Potřebné ingredience

cukeťák pečený na plechu - receptů je celá řada, já dělala jen z cukety, strouhanky, vajec (a koření - česnek, majoránka, sůl) mladé kukuřičky z pole utržené, máslo,sůl, provensál cibule, máslo, hladká mouka, provensál, sůl

Postup přípravy

Upečeme cukeťák. Během toho, co se nám peče rozehřejeme na pánvičce máslo a dáme na něj opékat mladé, maličké kukuřičky, čím menší, tím lepší. Trochu je osolíme, přidáme provensálské koření, přiklopímě pokličkou a necháme dusit dokud neohnědnou. Já je občas otočím. Mají nasládlou, lehce oříškovou chuť :). Je potřeba vychytat teplotu, aby se máslo nepřipalovalo, na mém elektrickém sporáku to byla 3. Recept je lehkou obměnou receptu z blogu pana Cuketky na pomalu pečenou mrkev.
Na cibulovou omáčku rozehřejeme máslo, dáme na něj na čtvrtky nakrájené menší cibulky, necháme zesklovatět. Já jsem do nich ťukala vařečkou, až se rozpadly na jednotlivé vrstvy. Pak zaprášíme hladkou moukou a vysmažíme světlou jížku, zalijeme vařící vodou nebo vývarem, dochutíme solí, provensálem.
Já podávala studený cukeťák, s teplou omáčkou a kukuřičkou a opravdu jsem si pochutnala.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie